ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σύσκεψη με τη συμμετοχή Ξανθού, Φωτίου και Καμίνη για άστεγους και ναρκωτικά

Οι άστεγοι και η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών στην Αθήνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Σύσκεψη με τη συμμετοχή Ξανθού, Φωτίου και Καμίνη για άστεγους και ναρκωτικά

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε από τον κ. Ξανθό και την κυρία Φωτίου προτάσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την στέγαση των αστέγων και των χρηστών ναρκωτικών της Αθήνας.

«Οι άστεγοι στο δρόμο είναι η κορυφή του παγόβουνου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επισφάλεια που βιώνουν ορισμένοι συνάνθρωποί μας και οδηγούνται στο δρόμο, καθώς δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν το ενοίκιό τους.
Σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας επιδοτήσαμε 22 χιλιάδες οικογένειες σε επισφάλεια, με 46 εκατ. ευρώ. Η επιδότηση ενοικίου πιστώθηκε κατευθείαν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων ώστε να ενισχυθεί η αγορά ακινήτων και όλη η οικονομία. Σκοπεύουμε να δώσουμε 600 εκατ. ευρώ το 2019 για επιδότηση ενοικίου στο πλαίσιο των αντίμετρων που ψηφίσαμε, προκειμένου να ωφεληθούν 600 χιλιάδες οικογένειες που βρίσκονται σε ενοίκιο ή έχουν δάνειο πρώτης κατοικίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Φωτίου.

Την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ο δήμαρχος Αθηναίων θα μιλήσει για τα θέματα των αστέγων και των χρηστών ναρκωτικών στην κοινή ειδική συνεδρίαση των επιτροπών Δημόσιας Δοίκησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.