ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το Ποτάμι για το Παίδων Πεντέλης: Να μεταρρυθμίσουμε εκ βάθρων το ΕΣΥ, αλλά όχι με... μπαλωθιές

Σκληρό μήνυμα για την κατάσταση του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης στέλνει το Ποτάμι, με αφορμή την αναστολή των ορθοπεδικών χειρουργείων, εξαιτίας της μείωσης των προϋπολογισμών.

Το Ποτάμι για το Παίδων Πεντέλης: Να μεταρρυθμίσουμε εκ βάθρων το ΕΣΥ, αλλά όχι με... μπαλωθιές

«Παρ' όλες τις επικοινωνιακές «μπαλωθιές» του κ. Πολάκη σχετικά με την εύρωστη οικονομική κατάσταση των Νοσοκομείων που εξόφλησαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και έχουν και πλεόνασμα, η πραγματικότητα καθημερινά τον διαψεύδει» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι και συνεχίζει:

«Τελευταίο κρούσμα η απόφαση αναστολής ορθοπαιδικών επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, που μάλιστα καλείται να αντιμετωπίσει δύσκολα περιστατικά σε παιδιά με πολλαπλά προβλήματα υγείας.

Οι λόγοι λίγο πολύ είναι γνωστοί και πλέον μονότονα προβλέψιμοι. Έλλειψη αναισθησιολόγων και εξάντληση του προβλεπόμενου προϋπολογισμένου μπάτζετ. Και από εκεί και πέρα προφανώς αδυναμία χειρισμού της κατάστασης και διαχείρισης της κρίσης που δημιουργείται. Και «θύματα» αυτή τη φορά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Πρέπει να βρούμε το θάρρος να μεταρρυθμίσουμε εκ βάθρων το Σύστημα Υγείας (Δημόσιο & Ιδιωτικό) ώστε να καταστεί βιώσιμο. Μέχρι τότε οι αδύναμοι θα πλήττονται περισσότερο, η αναποτελεσματικότητα θα χτυπάει κόκκινο και η κυβέρνηση θα "βαράει" επικοινωνιακές και όχι μόνο «μπαλωθιές» για τα τεράστια επιτεύγματα της».

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης & το Χατζηκώστα Ιωαννίνων - Λεφτά δεν υπάρχουν...