ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Διοίκηση ΠΑΓΝΗ: Απαντά στα δημοσιεύματα - Συνεργασία με ΚΟΙΣΠΕ Ηρακλείου

Απάντηση σε δημοσιεύματα που αφορούν την ψυχιατρική κλινική του Πα.Γ.Ν.Η δίνει η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, μετά από τις καταγγελίες των εργαζομένων για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν και τις καυστικές δηλώσεις της Ν. Δημοκρατίας, που μιλάει για αποσύνθεση της κλινικής.

Διοίκηση ΠΑΓΝΗ: Απαντά στα δημοσιεύματα - Συνεργασία με ΚΟΙΣΠΕ Ηρακλείου

«Στο Πα.Γ.Ν.Η. (Γενικό νοσοκομείο Ηρακλείου), λειτουργεί Ψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας 23 κλινών, Τμήμα οξέων περιστατικών δυναμικότητας 10 κλινών και Παιδοψυχιατρική Κλινική δυναμικότητας επίσης, 10 κλινών» αναφέρεται σε ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ και του διοικητή του Βενιζέλειου, στην οποία υπογραμμίζονται ακόμη τα εξής:

«Εξωνοσοκομειακά, ο ψυχιατρικός τομέας του Νοσοκομείου διαθέτει ένα ξενώνα δυναμικότητας 10 κλινών και δύο προστατευόμενα διαμερίσματα συνολικής δυναμικότητας 6 κλινών. Επιπλέον, έχει συσταθεί και λειτουργεί κινητή μονάδα ψυχικής υγείας με επισκέψεις (βάση μηνιαίου προγράμματος) σε δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Η Ψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ είναι η μοναδική ψυχιατρική κλινική στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Λασιθίου, εφημερεύει κάθε μέρα το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα καλείται να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών από τουρίστες, όπως προκύπτει από τη νοσηλευτική κίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το σύνολο του προσωπικού που εργάζεται σήμερα στον ψυχιατρικό τομέα του Νοσοκομείου (ψυχιατρική κλινική, παιδοψυχιατρική κλινική, τμήμα οξέων, ξενώνας, διαμερίσματα και κινητή μονάδα) είναι 77 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, προσωπικό το οποίο έχει προγραμματιστεί να ενισχυθεί περαιτέρω από προκηρύξεις που είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων ψυχιατρικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ Κρήτης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Υπουργείου, ακολουθώντας τα σύγχρονα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η ενεργοποίηση της συνεργασίας με τον ΚΟΙΣΠΕ Ηρακλείου, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των ασθενών με την κοινότητα, ώστε να υπάρχει ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία και να μη βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό».

Διαβάστε ακόμη:

ΝΔ: Σε κατάσταση «αποσύνθεσης» η ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ;

ΠαΓΝΗ: Απαράδεκτη η κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική