ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει να λέει «όχι» στην αξιολόγηση - Άριστοι όλοι οι νοσηλευτές

Συνεχίζει την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση η ΠΟΕΔΗΝ, στέλνοντας το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ δεν φοβούνται και δεν εκβιάζονται» και πως «η αξιολόγηση δεν είναι αθώα».

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει να λέει «όχι» στην αξιολόγηση - Άριστοι όλοι οι νοσηλευτές

«Με Φύλλα Αξιολόγησης, φωτοτυπίες, χωρίς να φέρουν τις υπογραφές των υπαλλήλων που απέχουν-απεργούν, η εν λόγω διαδικασία είναι νομοθετική ακροβασία» σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

«Η "αριστερή" κυβέρνηση υποτιμάει τη νοημοσύνη μας στο ζήτημα της αξιολόγησης. "Λύσσαξε" να σπάσει την καθολική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κηρύξαμε ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ» τονίζει με το γνωστό της γλαφυρό ύφος η Ομοσπονδία των υγειονομικών και προσθέτει:

«Βλέπετε είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση. Και η κυβέρνηση δεν παίζει με την αξιολόγηση. Αφού δεν έδιωξε την ΤΡΟΪΚΑ, δεν έσκισε τα Μνημόνια, είπε να αλλάξει τα ονόματα των μνημονιακών δεσμεύσεων. Τους έδωσε αριστερή ονοματολογία.

Κατέθεσε τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο: Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις εναρμόνιση της Νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ με την οποία επιχειρεί να εκβιάσει τους Προϊσταμένους να αξιολογήσουν τους υπαλλήλους».

Όπως εξηγεί η ΠΟΕΔΗΝ, «η τροπολογία προβλέπει ότι "οι αξιολογητές των υπαλλήλων εάν δεν εκπληρώνουν την υποχρέωση αξιολόγησης των υφισταμένων τους, δεν δύναται να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3528/2007 και του Ν. 3584/2007, σύμφωνα με άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις».

Διαδικασία εκφοβισμού

«Ουσιαστικά η εν λόγω διάταξη δεν λέει τίποτα. Είναι προσπάθεια εκφοβισμού των Προϊσταμένων. Θα πέσει στο κενό. Με το Ν. 4369/2016 στην πρώτη κρίση Προϊσταμένων δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν τα Φύλλα Αξιολόγησης. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι υπάλληλοι με την εν λόγω τροπολογία δεν θίγονται. Στοχοποιούνται οι προϊστάμενοι αξιολογητές!!! Τι είναι αυτό!!! Πού στέκει!!! Πώς είναι δυνατόν στις κρίσεις να μη θίγονται σωστά οι υπάλληλοι που απέχουν-απεργούν από την αξιολόγηση και όχι οι σημερινοί προϊστάμενοι αξιολογητές που νόμιμα απέχουν-απεργούν;

Πώς μπορεί ο προϊστάμενος να αξιολογήσει τους υπαλλήλους που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή. Να αξιολογήσει κάποιον που απεργεί-απέχει. Ο κάθε υπάλληλος μπορεί να αναζητήσει ποινικές ευθύνες από τους προϊσταμένους».

Η Αξιολόγηση του 2014

Και αναφέρει στη συνέχεια η Ομοσπονδία:

«Η απεργία-αποχή που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ με βάση το Ν. 1264/82 καλύπτει τους συμμετέχοντες υπαλλήλους, προϊσταμένους από κάθε δυσμενή υπηρεσιακή και μισθολογική μεταβολή. Ως εκ τούτου η προωθούμενη προς ψήφιση διάταξη μόνο εκβιαστική και απεργοσπαστική είναι. Δεν μπορεί και δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στους Προϊσταμένους. Θυμίζουμε ότι τα Δικαστήρια το 2014 έκριναν νόμιμη Πράξη διεκδίκησης την απεργία-αποχή από την τότε αξιολόγηση με βάση το Ν. 1264/82.

Στην αξιολόγηση του έτους 2014 Νοσηλευτές με βαθμό 9,8 (άριστα το 10) στην αξιολόγηση, βρέθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Όταν καταργήθηκαν έντεκα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση προωθεί την ενοποίηση νοσοκομείων. Η κινητικότητα του προσωπικού με τι κριτήρια θα γίνει; Φυσικά της αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση θέλει να επιβραβεύσει τους αρίστους λέει. Όταν η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο μειώνεται, από πού θα βρει τα λεφτά; Φυσικά από άλλους υπαλλήλους με χαμηλή βαθμολογία. Συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού στη Δημόσια Διοίκηση».

Γιατί δεν συστήνονται τα Συμβούλια Κρίσης;

«Η κυβέρνηση θέλει να επιλέξει τους αρίστους για Προϊστάμενους μέσω της αξιολόγησης, λέει. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θέλει ανεξάρτητη Δημόσια Διοίκηση; Εάν θέλει γιατί "έσφαξε" 800 Προϊστάμενους Οργανικών Μονάδων στα νοσοκομεία για να βάλει με ανάθεση τους δικούς της. Στους 2.100 συνολικά Προϊστάμενους καρατόμησε 800. Και οι καρατομήσεις συνεχίζονται καθημερινά. Γιατί δεν συστήνονται τα Συμβούλια Κρίσης εδώ και επτά χρόνια για να γίνει η επιλογή Προϊσταμένων.

Οι καρατομημένοι Προϊστάμενοι θα βαθμολογήσουν τα εν λόγω Φύλλα Αξιολόγησης όχι μόνο των υπαλλήλων, αλλά και των σημερινών Προϊσταμένων με πρόσφατη ανάθεση!!!».

Όλοι οι νοσηλευτές είναι άριστοι

«Δεν υπάρχει σήμερα νοσηλευτής που να μην δικαιούται το άριστα. Πολλοί όμως πράγματι αξίζουν πάνω από τα άριστα. Όλοι όμως ομολογουμένως δίνουν την ζωή τους για τον ασθενή. Είναι δίκαιο ένα σύστημα αξιολόγησης που θα αφαιρεί δικαιώματα από τους αρίστους και θα τα δίνει στους πιο αρίστους;

Κάποτε, το έτος 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα κάγκελα κατά της αξιολόγησης. Τώρα ως κυβέρνηση εκβιάζει, απειλεί για να εφαρμοστεί. Εκβιάζει τους εργαζόμενους να σπάσουν την απεργία-αποχή. Βλέπετε είναι προαπαιτούμενο για να κλείσει η 3η αξιολόγηση. Και πρωθυπουργός είπε στη ΔΕΘ ότι θέλει η αξιολόγηση να κλείσει άμεσα. Δεν θα κολλήσει σε μια ακόμη ανεκπλήρωτη δέσμευση που εκστόμισε ως αντιπολίτευση. Οι Προϊστάμενοι δεν μπορούν νομικά και Συνταγματικά να αξιολογήσουν υπαλλήλους που απεργούν-απέχουν. Να βαθμολογήσουν Φύλλα χωρίς την συναίνεση και υπογραφή των απεργών. Ως εκ τούτου, δεν θα το πράξουν».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ σε Τσίπρα: Ναι στις επενδύσεις, Ναι στον Μακρόν, αλλά Ναι στην υγεία & το κοινωνικό κράτος

ΠΟΕΔΗΝ: Όχι στην αξιολόγηση από 50.000 εργαζομένους στο ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ