ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσ. Διδυμοτείχου επικίνδυνα «ορφανό» από γιατρούς

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου αναφέρεται η ΠΟΕΔΗΝ, στηλιτεύοντας τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και τονίζοντας πως «στην κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το Νοσοκομείο, αλλά παίζουν το κρυφτούλι, αφού καθημερινά, αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο αν και διαθέτει λιγοστό προσωπικό». 

ΠΟΕΔΗΝ: Το νοσ. Διδυμοτείχου επικίνδυνα «ορφανό» από γιατρούς

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου είναι δεξαμενή μετακινήσεων προσωπικού προς άλλες Υγειονομικές Μονάδες. Ακόμη και γα Πρωτοβάθμιες Μονάδες της περιοχής, τονίζει η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Μετά αναρωτιούνται γιατί ετοιμάζεται να κλείσει η ΜΑΦ του Νοσοκομείου τη στιγμή που δεν λειτουργεί ΜΕΘ. Ντρέπονται να ομολογήσουν την πραγματικότητα. Οι κάτοικοι της περιοχής του Έβρου, οδηγούνται στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας για υπηρεσίες υγείας. Ας αναζητήσουν στη κυβέρνηση πρόσφατα δημοσιεύματα των Τούρκικων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με συνεντεύξεις Ελλήνων ασθενών στο Τούρκικο Νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας λειτουργεί ειδική πτέρυγα για τους Έλληνες ασθενείς στο πλαίσιο προσηλυτισμού και βέβαια όχι ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού. Το ξέρουν και οι πέτρες. Δύο ώρες απόσταση από χωριά του Έβρου βρίσκεται το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, εν αντιθέσει με το Νοσοκομείο Αδριανούπολης της Τουρκίας που βρίσκεται σε απόσταση ένα τέταρτο της ώρας.

Το αγνοεί ο κος Πολάκης;

Το Διδυμότειχο θα έπρεπε για λόγους εθνικού συμφέροντος να είναι επαρκώς στελεχωμένο και αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Το αποδεκατίζουν συνεχώς από γιατρούς και Νοσηλευτές».

Αναφορικά με τη στελέχωση των γιατρών, η ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνει ότι «Δεν υπάρχει κανείς Ουρολόγος (μία ημέρα την εβδομάδα κάνει Εξωτερικά Ιατρεία ένας Ουρολόγος από Αλεξανδρούπολη). Υπάρχει ένας Νεφρολόγος. Υπάρχει ένας Επικουρικός Οφθαλμίατρος. Σήμερα ανέλαβε υπηρεσία και προβλέπεται να είναι δύο ημέρες την εβδομάδα στο Διδυμότειχο και τρεις ημέρες την εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.
Υπηρετούν δύο Ειδικευμένοι Παθολόγοι και οι εφημερίες καλύπτονται από το ΠΕΔΥ Ορεστιάδας με Γενικούς Ιατρούς.
Υπάρχουν τρείς χειρουργοί που είναι αδύνατον να καλύπτουν όλες τις ημέρες εφημερίας, καθ’ ότι το Νοσοκομείο εφημερεύει κάθε ημέρα.

Τα ακατανόητα Πολάκεια μαθηματικά δεν βοηθάνε τα ακριτικά Νοσοκομεία. Το Σωματείο Εργαζομενων και οι Εργαζόμενοι από σήμερα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Απέκλεισαν το γραφείο του Διοικητή και δεν του επιτρέπουν την είσοδο στο γραφείο του επ’ αόριστο!!! Δεν τον αφήνουν να εκδίδει Διοικητικές πράξεις!!! Τι άλλο θα δουν τα μάτια μας!!!».

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Οι κάτοικοι του Έβρου αναζητούν υπηρεσίες υγείας στην Τουρκία