ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ γυρίζουν συνειδητά την πλάτη

Ένα ακόμη βροντερό όχι στη διαδικασία της Αξιολόγησης ετοιμάζονται να δηλώσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, οι οποίοι πραγματοποιούν στις 8 το πρωί, συγκέντρωση στα Επείγοντα.

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Οι εργαζόμενοι του ΕΣΥ γυρίζουν συνειδητά την πλάτη

Οι εργαζόμενοι, θα διατρανώσουν την άρνησή τους στην Αξιολόγηση γυρίζοντας για τα καλά την πλάτη στην τροπολογία της Όλγας Γεροβασίλη. Ήδη από την πρώτη φάση της διαδικασίας, οι εργαζόμενοι σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία δηλώνουν όχι, σε ποσοστό 97%. Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τους Εργαζομένους, το προσωπικό στο ΕΣΥ, συνεχίζει τον αγώνα για όλα τα προβλήματα ενάντια στην Αντιλαϊκή Πολιτική κυβέρνησης κεφαλαίου ΕΕ.

Να θυμίσουμε, ότι η ΠΟΕΔΗΝ –η οποία είναι ο πρώτος Συνδικαλιστικός Φορέας στο Δημόσιο που κήρυξε Απεργία – Αποχή από την Αξιολόγηση- ήδη από τις αρχές Αυγούστου, μίλησε για την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο ΕΣΥ που λένε όχι με άποψη για την Αξιολόγηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 Νοσοκομεία και Προνοιακές Μονάδες της χώρας που μοιράστηκαν μέχρι τώρα. Καθολική είναι η συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή κατά της αξιολόγησης με ποσοστό 98%. Μάλιστα σε πολλά Νοσοκομεία μοιράστηκαν και ξαναμοιράστηκαν πολλές φορές τα φύλλα αξιολόγησης στους υπαλλήλους με απειλές και εκβιασμούς από τους Διοικητές των Νοσοκομείων για να συμπληρωθούν».

Και συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ:

«Παρ’ ότι απειλούν με πειθαρχικές διώξεις ότι η άρνηση συμπλήρωσης των φύλλων αξιολόγησης αποτελεί σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα δεν έχει καμφθεί σε κανέναν εργαζόμενο η αρνητική του στάση.
Η αξιολόγηση κατηγοριοποιεί τους υπαλλήλους σε βαθμούς από το 1 (ακατάλληλος) έως το 100 (άριστος). Με το ισχύον μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο είναι το κριτήριο εφαρμογής δυσμενών και μόνο μισθολογικών και υπηρεσιακών μεταβολών. Αρκεί να αναφέρουμε ότι στις πρώτες διαθεσιμότητες υπαλλήλων των κατηργημένων Νοσοκομείων το έτος 2013 υπάλληλοι με βαθμό άριστα στην αξιολόγηση (9,8 με άριστα το 10) βρέθηκαν από κατηργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να καταλαμβάνουν οργανική θέση σε Νοσοκομεία της Αττικής. Με τις κινητοποιήσεις μας παρέμειναν με τρίμηνες μετακινήσεις στην αρχή και μετά με μετάταξη σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και δεν διαλύθηκαν οικογένειες».

20171003 084446

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Συνεχίζει να λέει «όχι» στην αξιολόγηση - Άριστοι όλοι οι νοσηλευτές