ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στ. Θεοδωράκης: Το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του «Παπαγεωργίου»

Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συνάντησε εκπροσώπους της Διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς και γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους.

Στ. Θεοδωράκης: Το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του «Παπαγεωργίου»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεναγήθηκε στο τμήμα πληροφορικής, καθώς το νοσοκομείο έχει καταργήσει πλέον τον χάρτινο φάκελο του ασθενή και προσφέρει ψηφιακή απεικόνισή του.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το τμήμα πυρηνικής ιατρικής, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση νεοπλασίας. Τέλος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους της μονάδας που σε μόνιμη βάση αγωνίζονται για τη ζωή των 25 νεογνών που περιθάλπονται εκεί.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του νοσοκομείου που εξυπηρετεί το 40% των ιατρικών αναγκών της Μακεδονίας, ζητώντας -ανάμεσα στα άλλα- να επιτραπεί η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, κάτι που θα εξαφάνιζε τη λίστα αναμονής για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ομάδας επικοινωνίας του, Γιάννη Κωνσταντινίδη, ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον Πρόεδρο του νοσοκομείου Βασίλη Παπά, τη διευθύντρια ποιοτικού ελέγχου Λιάνα Μιχαηλίδου, τη διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών Βασιλική Σούμπαση-Γρίβα και τον Αναπληρωτή Καθηγητή του ΑΠΘ και γιατρό στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής Ευστάθιο Μωραλίδη.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ήρθα σήμερα να γνωρίσω ένα μικρό χωριό 1.500 ανθρώπων. Άνθρωποι που εργάζονται νύχτα και μέρα για την υγεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Συνάντησα γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, πληροφορικούς, τεχνολόγους, ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι και έρχονται και βρίσκουν λύσεις. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε στο δημόσιο, τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η χώρα μας. Το νοσοκομείο Παπαγεωργίου είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού, όταν απελευθερωθεί από τα δεσμά του κομματικού κράτους. Και θα πρέπει το υπουργείο Υγείας άμεσα να ανταποκριθεί στα λογικά αιτήματα του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Ένα θα σας πω: αν τα χειρουργεία λειτουργήσουν και το απόγευμα, όπως ζητούν οι γιατροί, η λίστα αναμονής για σοβαρές επεμβάσεις θα εξαφανιστεί. Δεν είναι αμαρτία; Γιατί να καθυστερούμε άλλο και να παίζουμε με την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ