ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Εξεταστική για την Υγεία: Το ΚΕΕΛΠΝΟ εξυπηρέτησε πολιτικάντικα οφέλη και όχι τη Δημόσια Υγεία

Στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα σκάναδα στον χώρο της Υγείας κατέθεσε χθες η πρώην υφυπουργός Υγείας (το 2012), Φωτεινή Σκοπούλη.

Εξεταστική για την Υγεία: Το ΚΕΕΛΠΝΟ εξυπηρέτησε πολιτικάντικα οφέλη και όχι τη Δημόσια Υγεία

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το σώμα ότι ο μάρτυρας Θεόδωρος Παπαδημητρίου που θα εξεταζόταν για τρίτη φορά από την επιτροπή, δεν θα παραστεί καθώς εισήχθη και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Ελπίς». Ως εκ τούτου θα κληθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κ. Σκοπούλη, η οποία προσήλθε οικειοθελώς στην Επιτροπή, στη μακροσκελέστατη τοποθέτησή της, περιγράφοντας με την ιδιότητα της γιατρού, χαρακτήρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ «μαύρη τρύπα στην οποία όσα χρήματα κι αν ρίξεις, χάνονται» και κατήγγειλε ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με την πολιτική ηγεσία έγινε ένας στενός κορσές που οδήγησε σε αναποτελεσματικότητα της δράσης του και χρησιμοποιήθηκε για πολιτικάντικα οφέλη και όχι σαφή για τη δημόσια υγεία».

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ κάνει πολιτική. Τίποτα άλλο» σημείωσε η κ. Σκοπούλη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «είναι δύσκολο να αποδειχτεί το οποιοδήποτε σκάνδαλο. Και αυτό γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ φτιάχτηκε έτσι που να μην είναι εύκολο να αποδειχτεί τίποτα».

Η προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ πρώην υφυπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα εμβόλια γρίπης τα οποία είχαν αγοραστεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ πριν από το 2012 λέγοντας: «Το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε αγοράσει εκατομμύρια εμβόλια και σύριγγες που θα μπορούσαν να καλύψουν όλα τα Βαλκάνια» και υποστήριξε πως γενικά «δεν υπήρξε κανένας συντονισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και δρούσαν ομαδούλες».

Αναφερόμενη στα διαφημιστικά πακέτα, η κ. Σκοπούλη περιορίστηκε να πει: «Το πώς και πού δόθηκαν οι διαφημίσεις είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Δεν ξέρω να σας πω».

Τελικά, επειδή η κυρία Σκοπούλη κατέθεσε αρκετά έγγραφα που έπρεπε να μελετηθούν από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, αποφασίστηκε να επανέλθει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα, για να δεχτεί ερωτήσεις.