ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στο κόκκινο οι ελλείψεις του νοσ. Λαμίας - Χωρίς ογκολόγο

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι για τις τεράστιες ελλείψεις που καταγράφονται στο νοσοκομείο Λαμίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς, το νοσηλευτήριο επανέρχεται εκ νέου στην αρνητική δημοσιότητα, με αφορμή μία ακόμη σοβαρή έλλειψη, αυτή, της ειδικότητας του ογκολόγου.

Στο κόκκινο οι ελλείψεις του νοσ. Λαμίας - Χωρίς ογκολόγο

Το νοσοκομείο να σημειώσουμε ότι βρίσκεται επάνω στον εθνικό οδικό άξονα της χώρας, Αθήνας - Θεσσαλονίκης και όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μετά την αποχώρηση του μοναδικού ογκολόγου που απασχολούνταν στο νοσοκομείο, οι ανάγκες περίθαλψης και θεραπείας των περίπου 4.000 ογκολογικών ασθενών της περιοχής, καλύπτονται από έναν ογκολόγο που είναι επισκέπτης από το νοσοκομείο Βόλου μία φορά την εβδομάδα.

Στην πραγματικότητα, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, πολλοί από τους 4.000 καρκινοπαθείς που εξυπηρετούνταν από το Νοσοκομείο, αναγκάζονται να αναζητούν Ογκολόγο Ιατρό σε άλλα Νοσοκομεία μακριά από την περιοχή τους ή να πληρώνουν αδρά στον Ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο Λαμίας την περασμένη Παρασκευή η διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος και μοναδική αναισθησιολόγος του νοσοκομείου κατέρρευσε λόγω εργασιακής εξουθένωσης. Το νοσοκομείο από την Παρασκευή 5/1/2018 το απόγευμα έως το Σάββατο 6/1/2018 το μεσημέρι λειτουργούσε χωρίς κανένα Αναισθησιολόγο και δεν ήταν εφικτό να διενεργηθεί καμία χειρουργική επέμβαση ακόμη και στα έκτακτα περιστατικά.

Να θυμίσουμε, ότι συνολικά οι οργανικές θέσεις επιστημονικού, διοικητικού και παραϊαιτρικού προσωπικού στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 976, ενώ οι υπηρετούντες είναι μόλις 594. Οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης την τελευταία πενταετία ανέρχονται σε 122.

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Λαμίας: Εργαζόμενοι ενός κατώτερου Θεού - Ελλείψεις, συνταξιοδοτήσεις & επιθέσεις



ΠΟΕΔΗΝ: Επικίνδυνες παραβατικές συμπεριφορές στο ΕΣΥ - Τι συνέβη στο νοσ. Λαμίας

ΟΕΝΓΕ: Τα μεγάλα κενά στο νοσ. Λαμίας, τα ψεύδη της 5ης ΥΠΕ & η προπαγάνδα της κυβέρνησης