ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός: Τριμερής Επιτροπή θα αξιολογήσει το επίδομα επικίνδυνης εργασίας στο ΕΣΥ

Τριμερής Επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τρία υπουργεία (Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών) θα αξιολογήσει το καθεστώς που διέπει την ανθυγιεινή εργασία και τους εργαζόμενους που δικαιούνται επιδόματος.

 

Ξανθός: Τριμερής Επιτροπή θα αξιολογήσει το επίδομα επικίνδυνης εργασίας στο ΕΣΥ

Αυτό τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας πως πρόκειται για μία προσπάθεια στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εναρμόνισης με τα ισχύοντα στην Ευρώπη. Η αξιολόγηση αυτή (σχετικά με το επίδομα δηλαδή), ξεκαθάρισε ο Α. Ξανθός, ουδεμία σχέση έχει με περικοπή κονδυλίων αλλά αφορά έναν συνολικό εξορθολογισμό του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος που θα διασφαλίσει περαιτέρω ότι όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται. Είναι αυτονόητο ότι το ΕΣΥ είναι ο κατεξοχήν χώρος που επικρατούν ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, πρόσθεσε.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, έθεσαν το θέμα της συνέχισης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού και της απρόσκοπτης πληρωμής στα δημόσια νοσοκομεία έως 31/12/2018.

Ο Α. Ξανθός απάντησε λέγοντας ότι σε ότι αφορά τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας διασφαλίζει με τις απαραίτητες ενέργειας την ομαλή και απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων μέχρι την ολοκλήρωση τους στα τέλη του 2018.

Επανέλαβε δε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι η κινδυνολογία για επικείμενες απολύσεις στο ΕΣΥ δεν έχει καμία βάση.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Άκαρπη η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας - Έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Απεργία στο ΕΣΥ σήμερα: Προσλήψεις, χρηματοδότηση & ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ



Υπ. Υγείας: Στο 65% και όχι στο 50% τελικά η επιχορήγηση για το ΕΣΥ

Ερώτηση Ψαριανού & Γρηγοράκου: Πότε θα ανανεωθεί η θητεία των επικουρικών γιατρών;