ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτη η στάση της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει απεργία

ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτη η στάση της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει απεργία

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει απεργία παρά το γεγονός, ότι «τα αιτήματα με βάση τα οποία προκηρύχθηκε η απεργία είναι "ζωής και θανάτου" για όλους τους εργαζόμενους».

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση:

«Η στάση της αποτελεί μνημείο κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Διευκόλυνε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των τραπεζών, να προχωράνε απρόσκοπτα στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να έχουν εργαζόμενους σκυφτούς και υπάκουους στην πολιτική που μεγαλώνει τα κέρδη τους.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε έναν που θα προσπαθήσει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της απεργοκτόνας ρύθμισης, ότι θα σταθούμε απέναντι σε συνδικαλιστικές ηγεσίες, που θα προσπαθήσουν με κάθε πρόσχημα να μας κάνουν κυβερνητικούς συνοδοιπόρους.

Θα προχωρήσουμε στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, κλιμακώνοντας με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, απαντώντας στις αυταπάτες της κυβέρνησης ότι η "κανονικότητα" και το "τέλος της επιτροπείας" θα σημάνει το τέλος στα βάσανα των εργαζομένων και του λαού. Ξέρουμε ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί όσο οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Για αυτό δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να οργανώσουμε την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, χωρίς καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στα ψέματα και τις αυταπάτες, μέσα από συλλογικές, μαζικές διαδικασίες».

Links

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen