ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: 140 εκατ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014

Πολάκης: 140 εκατ. ευρώ η «μαύρη τρύπα» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014

Στην παραδοχή ότι η «μαύρη τρύπα 230 εκατ. ευρώ» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-2014 είναι τελικά 140 εκατ. ευρώ, προέβη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά υποθέσεις σκανδάλων στο χώρο της υγείας, ο Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας στη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του, παραδέχθηκε μετά από παρέμβαση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά, μια διπλοεγγραφή, κατεβάζοντας το ποσό των 230 εκατ. ευρώ στα 140 εκατ. ευρώ.

«Μήπως έγινε διπλοεγγραφή εσόδων του ίδιου ποσού. Δεν είναι έσοδο αυτά, δεν είναι νέα λεφτά. Ούτε ο Καραγκιόζης δεν κάνει τέτοιες πράξεις. Οι απολογισμοί του 2012, 2013, 2014 πήγαιναν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Κάνατε διπλοεγγραφή ως έσοδο το ταμειακό υπόλοιπο της προηγούμενης χρονιάς στην επόμενη», είπε προς τον κ. Πολάκη ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε πως η διπλομέτρηση με βάση τους απολογισμούς που υπάρχουν στην δικογραφία είναι 166.804.000 ευρώ. «Άρα λοιπόν από τα 230 εκατ. ευρώ που λέει ο κ. Πολάκης έχουν διπλοεγγραφεί και πρέπει να αφαιρεθούν 166 με 170 εκατ., τα οποία κακώς χρεώθηκαν δεύτερη φορά».

Για «πιτσικουλιές» του Γιώργου Γεωργαντά μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που σημείωσε πως και σε αυτή την περίπτωση «λείπουν» χρήματα. «Ακόμη και 70 να είναι, είναι πολλά… Όλο αυτό που συμβαίνει εδώ είναι βαρύ κακούργημα κάποιοι σήκωσαν λεφτά του δανείου και τα έβαλαν σε άλλους λογαριασμούς με τους οποίους έπαιζαν μπάλα», ανέφερε.

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε ακόμη, ότι σε φάκελο από ανώνυμο αποστολέα που έφθασε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο, ανακάλυψε 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο Οκτωβρίου 2013-Δεκεμβρίου 2014, με ΜΜΕ γνωστά και άγνωστα, όπως το «xamparia.gr», «agriomantata.gr» και «βελόνα και κλωστή», κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε ακόμη:

Ανδρέας Ξανθός: Το πάρτυ της υγείας είχε πολλούς συμμετέχοντες αλλά λίγους διοργανωτές...

«Βόμβα» Πολάκη: Γιατί διώξαμε τον Γιαννόπουλο από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πολάκης σε Γεωργιάδη: Η συνέντευξή του, μυθιστόρημα φαντασίας - Θα τα πούμε στην Εξεταστική

 

Best of DPG network

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen