ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πολάκης: Πρωτοφανής κίνηση σαμποταρίσματος από τη διοίκηση του νοσ. Παπαγεωργίου

Τις προσπάθειες αναβάθμισης του νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και χρηματικούς πόρους επισήμανε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας παράλληλα με σκληρά λόγια για τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου όσον αφορά τον νέο κανονισμό βάσει του οποίου ορίζεται ο Γενικός Διευθυντής του ιδρύματος.

Πολάκης: Πρωτοφανής κίνηση σαμποταρίσματος από τη διοίκηση του νοσ. Παπαγεωργίου

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης και ανασύνταξης του δημόσιου συστήματος υγείας, στο νοσοκομείο προσλήφθηκαν τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 250 άτομα. Από την πλευρά του, ο ΕΟΠΥΥ διέθεσε προς το νοσοκομείο το ποσό των 140.313.155 ευρώ και παράλληλα το υπουργείο κάλυψε ληξιπρόθεσμες οφειλές 2016 67.895.925 ευρώ που εκκρεμούσαν από το 2012. Για την τριετία 2015-2017, από τον κρατικό προϋπολογισμό κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο Παπαγεωργίου επιπλέον 112.474.884 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι στο πλαίσιο της δωρεάς Νιάρχου το υπουργείο εξασφάλισε την προμήθεια μηχανήματος με σκοπό την παραγωγή ραδιοφαρμάκου, αναβαθμίζοντας έτσι τον ρόλο αλλά και τη σημασία του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στο υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας για τις αντιδράσεις της διοίκησης του νοσοκομείου –η οποία απαρτίζεται από τρία μέλη του ιδρύματος, τρία μέλη διορισμένα από το υπουργείο και ένα μέλος από το Πανεπιστήμιο– στον νέο τρόπο ορισμού του Γενικού Διευθυντή, ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Η διοίκηση του νοσοκομείου, σε μια πρωτοφανή κίνηση σαμποταρίσματος της πολιτικής του υπουργείου, προσέφυγε στο ΣτΕ για τον νέο κανονισμό του νοσοκομείου –λόγω της αλλαγής τρόπου ορισμού του Γενικού Διευθυντή– ενώ παράλληλα διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να προκηρύξει τις εννιά θέσεις που προβλέφθηκαν για τη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου».

«Οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νοσοκομείο βαραίνουν προσωπικά και ιδιαιτέρως τον κ. Παπά, πρόεδρο του νοσοκομείου και διορισμένο μέλος του ΔΣ από το ίδρυμα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας:

«Να μην έχει κανένας αμφιβολία και δη το ΔΣ του νοσοκομείου πως εντός αυτού του νέου συμβολαίου που επιχειρούμε να διαμορφώσουμε στον χώρο της υγείας δεν χωράνε ούτε εκβιασμοί ούτε μικροπολιτικά παιχνίδια που αποσκοπούν στη διατήρηση της αδιαφάνειας και μικρό-εξουσιών. Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ούτε οι εκβιασμοί μάς αγγίζουν ούτε αυτοί θα σταθούν ικανοί να μας αποτρέψουν από την επανίδρυση του δημόσιου συστήματος υγείας σε άλλη βάση».