ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Πολιτικές διώξεις στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για την ανάδειξη των προβλημάτων στα χειρουργεία

Πολιτικές διώξεις των εργαζομένων οι οποίοι ανέδειξαν τα προβλήματα με τα χειρουργεία στο νοσοκομείο Ζακύνθου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας ως πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση της προϊσταμένης των χειρουργείων.

ΠΟΕΔΗΝ: Πολιτικές διώξεις στο Νοσοκομείο Ζακύνθου για την ανάδειξη των προβλημάτων στα χειρουργεία

Υπενθυμίζεται ότι στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου είχαν σημειωθεί πέντε περιστατικά που αφορούσαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές ασθενών, ένα εκ των οποίων ήταν θανατηφόρο. Από τον Δεκέμβριο του 2016 τα χειρουργεία έκλεισαν με απόφαση της διοίκησης, διενεργήθηκαν ΕΔΕ με διαφορετικούς επικεφαλής, στάλθηκαν κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ για έλεγχο, εκδόθηκαν δύο πορίσματα, άλλα τα αίτια του θανατηφόρου και των άλλων περιστατικών δεν βρέθηκαν ούτε και ευθύνες αποδόθηκαν.

Τον Απρίλιο του 2016 χειρούργησε στο νοσοκομείο ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης.

«Εκδιώκεται από το χειρουργείο μετά από πιέσεις και απειλές που έχουν εκτοξευτεί σε βάρος της, επειδή αναδείκνυε τις ελλείψεις χειρουργικών υλικών, τα προβλήματα, τις δυσλειτουργίες των χειρουργείων», αναφέρεται στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.

Για το θέμα έχει σταλεί έγγραφη αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα από τους γιατρούς του χειρουργικού τομέα.

«Η απομάκρυνση της σημερινής προϊσταμένης από το χειρουργείο, θα επιφέρει πολλαπλά αδιέξοδα και δυσλειτουργία στα όρια της αδυναμίας ασφαλούς διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνολικά για το νοσοκομείο μας, τους πολίτες και τους επισκέπτες στο νησί μας. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι όχι μόνο άστοχη αλλά και αναίτια, αφού στην συγκεκριμένη συνάδελφο είχαν από καιρό ασκηθεί πιέσεις, απειλές για δίωξη και υποδείξεις για συμμόρφωση με αιτιολόγηση τις έγγραφες αναφορές της για προβλήματα, ελλείψεις και δυσλειτουργίες στα χειρουργεία, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, ακριβώς δηλαδή γιατί δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το καθήκον της με προσήλωση στο αίσθημα ευθύνης απέναντι στη δουλειά της, στο νευραλγικής σημασίας πόστο στο οποίο υπηρετούσε» αναφέρουν οι γιατροί του χειρουργικού τομέα στην αναφορά τους.

Τέλος, η Ομοσπονδία αναφέρεται σε ομολογία του διευθυντή Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ότι δεχόταν πιέσεις επί εννεάμηνο από τη διοίκηση για τιμωρητική μετακίνηση της εν λόγω προϊσταμένης, επειδή όπως παραδέχτηκε στοχοποιήθηκε από τον κ. Πολάκη.