ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Δικαστική νίκη για τους επικεφαλής των Νοσηλευτικών Τμημάτων

 Δικαίωση για την ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ και ειδικότερα, για τους επικεφαλής των Νοσηλευτικών τμημάτων.

ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ: Δικαστική νίκη για τους επικεφαλής των Νοσηλευτικών Τμημάτων

Συγκεκριμένα, δικαιώθηκαν στο ΣτΕ οι προϊστάμενοι των νοσηλευτικών τμημάτων που διεκδίκησαν εξομοίωση του επιδόματος θέσης με το αντίστοιχο των λοιπών προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης, μετά από προσφυγή της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ.

Να σημειωθεί, ότι στο εξής οι προϊστάμενοι των νοσηλευτικών τμημάτων θα δικαιούνται πλέον να λαμβάνουν επίδομα 290 ευρώ αντί των 250 που ελάμβαναν.Το επόμενο βήμα τώρα της ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ, είναι να προχωρήσει σε διεκδίκηση αναδρομικά, των διαφορών που προκύπτουν από την αδικία που υπέστη ο κλάδος.

Στην ανακοίνωση της η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αναφέρει τα εξής:

Με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Νόμου 4354/2015 (μισθολόγιο δημόσιων υπαλλήλων) θεσπίστηκε ειδικώς για τους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων επίδομα θέσης ευθύνης μειωμένο κατά 40 ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο επίδομα των υπολοίπων προϊσταμένων άλλων τμημάτων.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ευθύς εξαρχής άσκησε δριμεία κριτική στην ως άνω δυσμενή διάκριση σε βάρος των νοσηλευτών, ζητώντας την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης για την αποκατάσταση της αδικίας.

Δοθέντος, όμως, ότι το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών απλώς εκώφευσαν, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ανέλαβε την πρωτοβουλία για την δικαστική διεκδίκηση της εξομοίωσης του επιδόματος των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων με το επίδομα των λοιπών προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης. Έτσι, λοιπόν, η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ συντόνισε την κατάθεση ομαδικών αγωγών και την εισαγωγή μιας εξ αυτών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διαδικασία της δίκης – πιλότου.

Η επταμελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαίωσε την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, αποφαινόμενη υπέρ της αντισυνταγματικότητας της ως άνω δυσμενούς διάκρισης σε βάρος των νοσηλευτών και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλειατου Συμβουλίου της Επικρατείας για οριστική κρίση.

Η συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο της Ολομέλειας έλαβε χώρα στις 12-01-2018 και ήδη στις 18-04-2018 δημοσιεύτηκε η απόφαση του ανώτατου σχηματισμού του ΣτΕ, που δικαιώνει πλήρως τον δικαστικό αγώνα της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ.

Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η αδικία σε βάρος των προϊσταμένων των νοσηλευτικών τμημάτων, οι οποίοι θα δικαιούνται πλέον να λαμβάνουν επίδομα 290 ευρώ αντί των 250 που ελάμβαναν. Αναμφίβολα πρόκειται για μια τεράστια δικαστική επιτυχία, για την οποία η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αισθάνεται απόλυτη ικανοποίηση και δικαίωση.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ θα συντονίσει και την αναδρομική διεκδίκηση του επιδόματος θέσης υπέρ όλων των προϊσταμένων τμημάτων που αδικήθηκαν.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ αποδεικνύει έμπρακτα την αξία του υγιούς συνδικαλιστικού κινήματος, που θέτει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εργαζομένων και μάχεται για την προάσπισή τους με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Η επιτυχία αυτή μας δίνει την ώθηση για νέες διεκδικήσεις και μια διαρκή προσπάθεια για την αναβάθμιση της καθημερινότητας και του εργασιακού βίου των νοσηλευτών.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Νοσηλευτές με δελτίο παροχής υπηρεσιών - Σε ομηρία εκατοντάδες νοσηλευτέςΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ: Οι νοσηλευτές σε επιφυλακή για το μισθολογικό ζήτημα

ΠΑΣΟΝΟΠ: Ζητάμε ένα δίκαιο νοσηλευτικό μισθολόγιο, αλλά το υπ. Υγείας σφυρίζει αδιάφορα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ