ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σισμανόγλειο: Καρδιοπαθείς στα ράντζα & ένας χρήστης που νοσηλεύεται επί 4,5 χρόνια

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού αναμένουν τώρα οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, καθώς στο νοσοκομείο, νοσηλεύεται ασθενής επί 4,5 χρόνια (!;). Πρόκειται για ασθενή - χρήστη ναρκωτικών, ο οποίος μπαινοβγαίνει στο νοσηλευτήριο, και μάλιστα με την ανοχή και τη σφραγίδα του ίδιου του διοικητή, όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σισμανόγλειο: Καρδιοπαθείς στα ράντζα & ένας χρήστης που νοσηλεύεται επί 4,5 χρόνια

Ο ασθενής χρήστης, νοσηλεύεται στη Β΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Όπως καταγγείλει το Σωματείο εργαζομένων, «Είναι τοξικομανής και μέσα στην Κλινική κάνει διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Εξέρχεται του Νοσοκομείου ζητιανεύει, πουλάει ναρκωτικά!!! Ασθενείς και συνοδοί διαμαρτύρονται έντονα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Ο Διευθυντής ιατρός μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των ασθενών, εξέδωσε πειθαρχικό εξιτήριο στον ασθενή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας με εντολή Διοικητή ξαναεισήχθη στο Νοσοκομείο στη Β Παθολογική»

Όμως το Σισμανόγλειο, δεν βρίσκεται αντιμέτωπο μόνο με αυτό το παράδοξο. Έχει να αντιμετωπίσει καθημερινά πολλά σοβαρά ζητήματα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ένα από τα οποία είναι και τα ράντζα, τα οποία μετά από κάθε εφημερία, βουλιάζουν τη Καρδιολογική Κλινική και τη Καρδιολογική Μονάδα του «Σισμανογλείου» Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του νοσοκομείου αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), στους χώρους της Μονάδας Εμφραγμάτων και της Καρδιολογικής Κλινικής υπάρχουν ράντζα –φορεία με ασθενείς χωρίς υποστηρικτικά μέσα, όπως μόνιτορ.

Μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τους φόβους της ότι αναμένεται να κλείσουν άλλες 50 τουλάχιστον κλίνες ΜΕΘ αφού απολύονται 18 Μαΐου λόγω λήξης της σύμβασης 350 γιατροί και νοσηλευτές που εργάζονται στις ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο «Σισμανόγλειο», η Καρδιολογική Κλινική διαθέτει 21 κλίνες και η Μονάδα εμφραγμάτων 11 κλίνες οι οποίες όμως δεν αρκούν να καλύψουν τη ζήτηση με αποτέλεσμα μετά από κάθε εφημερία να γεμίζουν με ράντζα. Συγκεκριμένα στη Μονάδα εμφραγμάτων μετά από κάθε εφημερία νοσηλεύονται συνήθως πάνω από 16 ασθενείς και από αυτούς οι πέντε αναγκάστηκα καταλήγουν σε ράντζα.

«Η Μονάδα μόνιτορ. Για να βρεθούν τα άλλα μόνιτορ για τους ασθενείς των ράντζων –φορείων γίνεται αγώνας δρόμου από το προσωπικό και τα αναζητούν σε όλο το νοσοκομείο. Ψάχνουν απινιδωτές. Κάνουν ανάταξη σε ασθενείς χωρίς καταγραφή. Και όμως σώζουν ζωές» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Στην Καρδιολογική Κλινική η κατάσταση είναι απερίγραπτη αναπτύσσονται 10 ράντζα-φορεία και στην Μονάδα εμφραγμάτων και στην Μονάδα εμφραγμάτων 5 ράντζα-φορεία μετά κάθε εφημερία και έτσι ξεκινάει η οδύσσεια για το προσωπικό και τους ασθενείς Γεμίζουν οι διάδρομοι και τα δωμάτια. Είναι γεμάτος ο διάδρομος με καλώδια καθ’ ότι δεν υπάρχουν υποδοχές για τα Ιατρικά Μηχανήματα και πρίζες. Είναι αφόρητη η διέλευση των ιατρών και νοσηλευτών για την παροχή υπηρεσιών. Επίσης στους θαλάμους βάζουν ασθενείς σε ράντζα-φορεία. Αποτέλεσμα είναι να μην χωράνε οι νοσηλευτές και οι γιατροί. Δεν είναι δυνατόν να παρέχουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε τέτοιες συνθήκες» καταγγείλει η Ομοσπονδία.

Και μιλώντας για ράντζα, να θυμίσουμε, ότι παρόμοιες καταστάσεις βιώνουν και άλλα νοσοκομεία. Για παράδειγμα τον περασμένο Νοέμβριο, μία αντίστοιχη κατάσταση ασφυξίας έζησαν οι γιατροί στο νοσοκομείο Αττικόν. Οι γιατροί είχαν αναφέρει τότε, ότι δεν αποδέχονταν άλλα ράντζα, καθώς οι προσελεύσεις των ασθενών ήταν 1.300 στην τελευταία εφημερία.

Διαβάστε ακόμη:

Γρίπη: Το Σισμανόγλειο βραβεύτηκε για το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων του

Σισμανόγλειο: Ανυπόστατα ψεύδη τα περί ληγμένων υλικών της ΠΟΕΔΗΝ...

Ο Ξανθός αλλάζει το σύστημα προσλήψεων προσωπικού στο ΕΣΥ - Μέχρι τον Ιούνιο 1.000 μόνιμες θέσεις



Το υπ. Υγείας μιλά για αποασυλοποίηση, η ΠΟΕΔΗΝ για fast-track κατάργηση των ψυχιατρείων

Ξανθός από Ρόδο: Επανασχεδιάζουμε την ΠΦΥ - Οι εργαζόμενοι όμως ζητούν χειρουργικές αίθουσες & ΜΕΘ

Ξανθός: Γιατρεύουμε τις πληγές μας & σχεδιάζουμε τη μεταμνημονιακή εποχή με λιγότερη λιτότητα