ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: «Στο κόκκινο» η λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Τις «τραγικές ελλείψεις που θέτουν στο κόκκινο τη λειτουργία του νοσοκομείου Σαντορίνης παρά το τουριστικό κύμα που βρίσκεται προ των πυλών» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

ΠΟΕΔΗΝ: «Στο κόκκινο» η λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «από τις 49 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, μόλις οι 21 είναι καλυμμένες με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο ένας γιατρός παραιτείται μετά τον άλλον εξαιτίας αφενός των χαμηλών μισθών και αφετέρου της εργασιακής εξουθένωσης.

Αναφέρει επίσης, ότι από τους τρεις διορισμένους χειρουργούς, οι δύο παραιτήθηκαν, ενώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα υπηρετεί πλέον μόνον ένας από τους συνολικά τρεις γυναικολόγους. Το προσωπικό του νοσοκομείου έχει προσφύγει στην Εισαγγελία Νάξου για τις συνθήκες εργασίας και η υπόθεση διερευνάται.

Πέρυσι παραιτήθηκε και ο μοναδικός νεφρολόγος και οφθαλμίατρος, χωρίς να έχουν συμπληρωθεί τα κενά σε προσωπικό και ειδικότητες πρώτης γραμμής.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι η ΑΕΜΥ ΑΕ, εταιρεία του Δημοσίου που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενέκρινε πρόσφατα την παράταση του ενοικιαστηρίου της πολυτελούς κατοικίας του διοικητή Χαράλαμπου Πανοτόπουλου με αναπροσαρμογή του μισθίου στο ποσό των 475 ευρώ μηνιαίως.

Επίσης, ενέκρινε εκπαιδευτικά κονδύλια (660 ευρώ) για τον Γεώργιο Τσιαντή, διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου ώστε να μετεκπαιδευτεί επί θεμάτων της αρμοδιότητάς του στο Νοσοκομείο «Αττικό», «την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας (50 εργαζόμενοι σε λίγα τετραγωνικά χώρο σε άθλιες συνθήκες) λόγω ακριβών ενοικίων και χαμηλών μισθών».

Διερωτάται τέλος, τι θα γίνει μετά το πέρας του ερχόμενου Ιουνίου, καθώς «λήγουν οι διετείς συμβάσεις του προσωπικού όπως προέβλεπε ο Ν. 4368/201».