ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση της Ιατρικής ειδικότητας: Τέλος στο άναρχο τοπίο, σχολιάζει ο Βαρνάβας

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται το θέμα της Ιατρικής Ειδικότητας και της ιατρικής εξειδίκευσης, μετά τις δύο υπουργικές αποφάσεις που εστάλησαν σε ΦΕΚ προς δημοσίευση.

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση της Ιατρικής ειδικότητας: Τέλος στο άναρχο τοπίο, σχολιάζει ο Βαρνάβας

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας έδωσε το βράδυ της Τρίτης στη δημοσιότητα, μέσω του ygeianet.gr (του επίσημου ιστότοπου των νοσοκομειακών γιατρών), δύο υπουργικές αποφάσεις οι οποίες έχουν λάβει το δρόμο για ΦΕΚ.

Οι δύο αποφάσεις αφορούν ειδικότερα:

1.- τη σύσταση, μετονομασία ιατρικών ειδικοτήτων, τον καθορισμό χρόνου και περιεχομένου άσκησης για την απόκτηση τίτλου ειδικότητας και

2.- την ονομασία, περιεχόμενο και προϋποθέσεις απόκτησης τίτλου ιατρικής εξειδίκευσης από ιατρούς που κατέχουν τίτλο ιατρικής ειδικότητας

Η συγκεκριμένη απόφαση προέκυψε μετά από πολύμηνη διαβούλευση στο ΚΕΣΥ και εγκρίθηκε με Απόφαση της 267ης /15-2-2018 Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Η ρύθμιση αφορά σε 40 Ιατρικές ειδικότητες, 3 ειδικότητες άλλων πτυχίων και 6 εξειδικεύσεις.

Ο Δημήτρης Βαρνάβας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Αποτελεί το πρώτο βήμα στον εξορθολογισμό του άναρχου τοπίου των ιατρικών ειδικοτήτων 24 χρόνια μετά το Π.Δ 415/1994 κι ενώ έχουν συμβεί ριζικές αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση παγκοσμίως. Σύντομα θα επακολουθήσουν επιπρόσθετα νομοθετήματα, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την ιατρική εκπαίδευση και συνεχιζόμενη δια βίου εκπαίδευση των γιατρών».

Δείτε εδώ την απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΠΕΜΥ: Το υπ. Υγείας στοχοποιεί ξεκάθαρα τις Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες

ΟΕΝΓΕ: Η εγκύκλιος Χουλιαράκη για τις αστικές αποζημιώσεις, πλήγμα για τους γιατρούς

Ξανθός: Αναβάθμιση της ιατρικής ειδικότητας και αναμόρφωση των ιατρικών συνεδρίων

Ιατρική Ειδικότητα: ΙΣΑ & ΔΗΠΑΚ λένε «ΌΧΙ στους φθηνούς γιατρούς για το ΕΣΥ-επιχείρηση»

ΟΕΝΓΕ: Η κυβέρνηση πετά στην ανεργία ένα αξιόμαχο δυναμικό, τους επικουρικούς