ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΙΣΑ: Οι ελλείψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ κάτω από το όριο ασφαλείας

Τον καθοριστικό ρόλο των νοσηλευτών στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στα νοσοκομεία, τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης στο πλαίσιο του χαιρετισμού του στο 4ο PNAE Συνέδριο στην Παιδιατρική Νοσηλευτική που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το διάστημα 1-2 Ιουνίου. 

ΙΣΑ: Οι ελλείψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ κάτω από το όριο ασφαλείας

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο της νοσηλευτικής κοινότητας στη χώρα μας και τόνισε την ανάγκη άμεσης νοσηλευτικής στελέχωσης των δημοσίων νοσοκομείων. «Οι νοσηλευτές βρίσκονται κοντά στον ασθενή περισσότερο από κάθε άλλο επαγγελματία υγείας, Η αγαστή συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι καθοριστικός παράγοντας για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος.

Το ευτύχημα είναι ότι το Πανεπιστημιακό τμήμα Νοσηλευτικής στη χώρα μας διακρίνεται για το υψηλό επίπεδο σπουδών.
Ωστόσο οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι μια από τις μεγάλες πληγές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η αναλογία στη νοσηλευτική στελέχωση των νοσοκομείων είναι πολύ κάτω από τα διεθνή στάνταρ και δυστυχώς βρίσκεται κάτω από τα όρια ασφαλείας. Ειδικά στα παιδιατρικά νοσοκομεία είναι απαράδεκτο να μη διασφαλίζεται η ασφάλεια των μικρών ασθενών. Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας να στελεχώσει άμεσα τα νοσοκομεία με νοσηλευτικό προσωπικό σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγμένων συστημάτων υγείας», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΝΕ: Μονάδες κυτταροστατικών φαρμάκων στο ΕΣΥ - Ανάχωμα για παράνομες πρακτικές



Οικονόμου: Παίζουν με την υγεία νοσηλευτών στο Θεαγένειο - Επικίνδυνη κατάσταση με τα κυτταροστατικά

ΠΑΣΟΝΟΠ: Θέλουμε ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών ανά ασθενή - Ψήφισμα σε Βουλή & Ευρωβουλή