ΦΑΡΜΑΚO

ΕΝΕ: Μονάδες κυτταροστατικών φαρμάκων στο ΕΣΥ - Ανάχωμα για παράνομες πρακτικές

Την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας κεντρικών μονάδων ανασύστασης κυτταροστατικών φαρμάκων σε κάθε νοσοκομείο, ζητά επιτακτικά για ακόμη μία φορά, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, ως ένα πάγιο και διαχρονικώς προβαλλόμενο αίτημα του κλάδου.

ΕΝΕ: Μονάδες κυτταροστατικών φαρμάκων στο ΕΣΥ - Ανάχωμα για παράνομες πρακτικές

Η ΕΝΕ επαναφέρει το αίτημα αυτό, με αφορμή την εξάρθρωση του παράνομου κυκλώματος με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Η ύπαρξη αντίστοιχων μονάδων, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση μηχανογραφικών συστημάτων και την καθιέρωση περιοδικών εσωτερικών ελέγχων, είναι σε θέση να περιορίσουν την σπατάλη, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους, να διασφαλίσουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το απασχολούμενο προσωπικό και τους ασθενείς και, φυσικά, να αποτρέψουν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές, επισημαίνει η Ένωση, προσθέτοντας: «Η ΕΝΕ φωνάζει εδώ και χρόνια, το Υπουργείο ακούει;»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος επίσης, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια που βλάπτει την δημόσια υγεία και το εν γένει δημόσιο συμφέρον, ενώ θέτει σε κίνδυνο την ήδη ευάλωτη υγεία των ογκολογικών ασθενών μας.

«Ο ρόλος ανήκει τώρα στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει να εξεύρει άμεσα τους ενόχους και να τους τιμωρήσει με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο. Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, δεν υπάρχει εμπλοκή συναδέλφων νοσηλευτών, όπως λανθασμένα έχει γραφεί στον τύπο, ώστε να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία εκ μέρους της ΕΝΕ», καταλήγει η Ένωση.

Διαβάστε ακόμη:

Ξανθός: Η παρανομία δεν έχει πλέον πολιτική ασυλία - Ο ρόλος του ΕΟΦ & της Η/Σ στους ελέγχουςΞανθός για το παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Κρίσιμη πολιτική μας η ορθολογική συνταγογράφηση

Επιστολή ΠΦΣ στην Ανακρίτρια Διαφθοράς: Δώστε μας τα πλήρη στοιχεία των φαρμακοποιών

Παράνομο κύκλωμα αντικαρκινικών: Ο ΙΣΑ ζητά μεταρρυθμίσεις στις προμήθειες φαρμάκων στο ΕΣΥ

Παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Οργισμένη η ΕΛΛΟΚ - Καταδικαστικοί ΦΣΑ, ΕΙΝΑΠ & ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ

Οικονόμου: Να αποπεμφθούν οι διοικητές των νοσοκομείων που εμπλέκονται με το σκάνδαλο φαρμάκων

ΠΟΕΔΗΝ: Οι καρκινοπαθείς μας απόγονοι του Οδυσσέα - 13.000 πεθαίνουν με φρικτούς πόνους

Οικονόμου: Παίζουν με την υγεία νοσηλευτών στο Θεαγένειο - Επικίνδυνη κατάσταση με τα κυτταροστατικά