ΦΑΡΜΑΚO

Οικονόμου: Να αποπεμφθούν οι διοικητές των νοσοκομείων που εμπλέκονται με το σκάνδαλο φαρμάκων

Την αποπομπή των διοικήσεων των δύο νοσοκομείων στα οποία εξελίχθηκε το σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων που προκάλεσε ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, ζητά ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου.

Οικονόμου: Να αποπεμφθούν οι διοικητές των νοσοκομείων που εμπλέκονται με το σκάνδαλο φαρμάκων

Να σημειώσουμε ότι όλοι οι συνεργαζόμενοι με το φάρμακο φορείς και τα θεσμικά όργανα, στηλιτεύουν τη δράση του παράνομου κυκλώματος, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων, γιατρών και φαρμακοποιών.

Αναλυτικά, η πλήρης δήλωση του κ. Οικονόμου έχει ως εξής;

«Το μεγάλο σκάνδαλο υπεξαίρεσης αντικαρκινικών φαρμάκων από δύο δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε ζημία 25 εκατομμυρίων ευρώ στο Δημόσιο, αλλά το πλέον θλιβερό είναι ότι εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο στερήθηκαν τα φάρμακά τους, με κίνδυνο της ζωής τους.

Δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζει να αποφεύγει να αποδώσει ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων και να λάβει αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο της σωστής και διαφανούς λειτουργίας των νοσοκομειακών φαρμακείων.

Η περαιτέρω παραμονή, όμως, των ανίκανων, κομματικά τοποθετημένων διοικήσεων των νοσοκομείων στα οποία εξελίχθηκε το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Απαιτείται εδώ και τώρα η αποπομπή τους».

Διαβάστε ακόμη:

Επιστολή ΠΦΣ στην Ανακρίτρια Διαφθοράς: Δώστε μας τα πλήρη στοιχεία των φαρμακοποιών

Παράνομο κύκλωμα αντικαρκινικών: Ο ΙΣΑ ζητά μεταρρυθμίσεις στις προμήθειες φαρμάκων στο ΕΣΥ

Παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Οργισμένη η ΕΛΛΟΚ - Καταδικαστικοί ΦΣΑ, ΕΙΝΑΠ & ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ



Ξανθός για το παράνομο κύκλωμα φαρμάκων: Κρίσιμη πολιτική μας η ορθολογική συνταγογράφηση

Γιατροί μεγάλου νοσοκομείου σε παράνομο κύκλωμα με αντικαρκινικά - Τι δηλώνει ο ΠΦΣ