ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΣΚΕ: Πλήρης ταύτιση απόψεων με τον ΠΙΣ - Να καταργηθεί το αναχρονιστικό gatekeeping

Στηρίζει πλήρως τις θέσεις του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τις νέες συμβάσεις των ιατρών, το θεσμικό όργανο των Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων - ΠΟΣΚΕ.

ΠΟΣΚΕ: Πλήρης ταύτιση απόψεων με τον ΠΙΣ - Να καταργηθεί το αναχρονιστικό gatekeeping

Ειδικότερα, η ΠΟΣΚΕ με ανακοίνωσή της συντάσσεται και στηρίζει τις θέσεις του ΠΙΣ για τις νέες συμβάσεις των ιατρών και τις ρυθμίσεις για τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες, το κορυφαίο όργανο των γιατρών ο ΠΙΣ, στηλίτευσε και τα δύο ζητήματα, σημειώνοντας ότι το gatekeeping είναι εντελώς αναχρονιστικό μέτρο (σε αυτό συμφωνούν και όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι) καθώς αποτελεί φραγμό για τις συμβάσεις με τους ιατρούς λοιπών ειδικοτήτων, ζητώντας παράλληλα αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τους οικογενειακούς ιατρούς. Ο ΠΙΣ ζήτησε ακόμη από τον ΕΟΠΥΥ, να καλύψει τις ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές των ιατρών με τους οποίους θα συμβληθεί.

Αναφορικά με την ΠΟΣΚΕ, όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων κ. Φώτιος Ν. Πατσουράκος πάγια θέση της είναι:

1) Να υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς συλλόγους υπό την αιγίδα του ΠΙΣ με ελεύθερη επιλογή ιατρού με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.

2) Να γίνει νέα διαπραγμάτευση για τις συμβάσεις των οικογενειακών Ιατρών με ικανοποιητικές αμοιβές και κατάργηση του αναχρονιστικού gatekeeping

3) Να γίνουν διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις των ειδικών (πλην οικογενειακών) ιατρών με διαφάνεια, σοβαρότητα και όχι υπαναχωρήσεις. Η ΠΟΣΚΕ εξάλλου έχει τονίσει ότι δε θα συμμετάσχει σε προσχηματικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και θέτει ως προϋπόθεση την τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων.

4) Να διατηρηθεί η πλήρης αυτοτέλεια και η νομική μορφή όλων των Ιατρικών Επιστημονικών και Επαγγελματικών Εταιρειών.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΙΣ: Αναδιαπραγμάτευση με τον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις & απάλειψη του gatekeeping



ΙΣΑ & Σύλλογοι Ασθενών, συγκροτούν Διαρκή Επιτροπή Εργασίας για μία βιώσιμη ΠΦΥ

Στην τελική ευθεία η ρύθμιση της Ιατρικής ειδικότητας: Τέλος στο άναρχο τοπίο, σχολιάζει ο Βαρνάβας