ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Εφημερεύει με χαλασμένο αξονικό και εκτός λειτουργίας ακτινολογικό το Ασκληπιείο

Με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει την έλλειψη τραυματιοφορέων, καθώς και τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου και των ακτινολογικών μηχανημάτων που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά στο Ασκληπιείο Βούλας.

ΠΟΕΔΗΝ: Εφημερεύει με χαλασμένο αξονικό και εκτός λειτουργίας ακτινολογικό το Ασκληπιείο

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Ασκληπιείο αποτελεί «νοσοκομείο κορμό» των εφημεριών της Αττικής, που εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά περιστατικά και που οι ανάγκες του είναι πάνω από 20.000 αξονικές τομογραφίες κατ’ έτος.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ως αποτέλεσμα το πρωί της Πέμπτης κινδύνεψε ασθενής που διακομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

"ΤΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΑΞΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΤΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ;
ΚΙΝΔΥΝΕΨΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΘΕΣ!!!

Το Ασκληπιείο Βούλας Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής, Πέμπτη 14/6/2018 εφημέρευε, χωρίς να λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος. Δεν έφθανε αυτό δεν λειτουργούσαν και τα ακτινολογικά μηχανήματα που εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά.

Ο αξονικός είναι πάλι χαλασμένος από την Δευτέρα 11/6/2018. Χρειάζεται άμεσα αντικατάσταση καθ’ ότι δεν υπάρχουν ανταλλακτικά στην αγορά.

Το κεντρικό ακτινολογικό εργαστήριο 4 θέσεων εμφάνισε και αυτό βλάβη. Στην εφημερία της Πέμπτη 14/6/2018 ουσιαστικά δεν υπήρχε δυνατότητα διάγνωσης των εκτάκτων περιστατικών που διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

Εκτάκτως έθεσαν σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών εξωτερικών ιατρείων το οποίο δεν είναι εύκολο να υποδεχθεί έκτακτα περιστατικά λόγω κατασκευής. Επίσης λόγω των σημαντικών ελλείψεων σε τραυματιοφορείς δεν μπορούσαν να μεταφέρονται οι ασθενείς στο ακτινολογικό μηχάνημα των τακτικών περιστατικών που βρίσκεται σε διπλανό χώρο.

Το πρωί της Πέμπτης κινδύνεψε ασθενής που διακομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού.

Είναι δυνατόν σε ένα Νοσοκομείο κορμός των εφημεριών της Αττικής, που εφημερεύει καθημερινά για ορθοπεδικά περιστατικά, να μην διαθέτει αξονικό τομογράφο και να παθαίνουν βλάβες τα ακτινολογικά μηχανήματα.

Ο Αξονικός τομογράφος διαλυμένος θα έπρεπε να έχει αντικατασταθεί εδώ και δύο χρόνια. Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος σε ένα Νοσοκομείο που οι ανάγκες του είναι πάνω από 20.000 αξονικές τομογραφίες κατ’ έτος!!!

Τι άλλα θα πρέπει να δούμε για να πιστοποιηθεί η κατάρρευση των Νοσοκομείων!!!

Τα πρωτογενή πλεονάσματα σκοτώνουν τη Δημόσια Υγεία."

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι νέες αποδοχές των γιατρών στις ΤΟΜΥ - Μέσα στο καλοκαίρι οι 953 προσλήψεις