ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νέα στάση εργασίας σήμερα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Στάση εργασίας 11:00-15:00 και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12.30 πραγματοποιούν ξανά οι νοσοκομειακοί γιατροί σήμερα, Δευτέρα, σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη της 6ης Ιουλίου με τη συμμετοχή 15 σωματείων νοσοκομείων, αλλά και επιτροπών αγώνα στον "Ευαγγελισμό".

Νέα στάση εργασίας σήμερα για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα των επικουρικών, η κλαδική συμφωνία αλλά και τα μισθολογικά.

Αναλυτικά όσα συζητήθηκαν στο τελευταίο ΔΣ:

1. Κινητοποίηση- στάση εργασίας Δευτέρα 16 Ιουλίου, ώρα 11:00-3:00, και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12:30: Στις 16/7 αποφασίστηκε από την ΟΕΝΓΕ αλλά και σωματεία των νοσοκομείων στάση εργασίας 11-3 και συγκέντρωση στις 12 στο υπουργείο Υγείας. Αιχμή της κινητοποίησης είναι τα ζητήματα των επικουρικών, κλαδική συμφωνία και και μισθολογικά. Επισυνάπτεται η ανακοίνωση- δελτίο τύπου της ΟΕΝΓΕ μετά από την συνάντηση με τον υπουργό υγείας.

2. Επικουρικοί: Επειδή υπάρχουν νοσοκομεία στα οποία οι επικουρικοί είναι απλήρωτοι, γιατί οι πάρεδροι δεν δέχτηκαν να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής, πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν το επόμενο διάστημα. Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αναλυτική η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ. Επίσης σας επισυνάπτουμε την ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥΣ του Υπουργείου και εδώ: https://www.rizospastis. gr/page.do?publDate=23/6/2018& id=17231&pageNo=35 συνέντευξη της προέδρου της Ομοσπονδίας για το θέμα.

3. Για τις προσφυγές της ΕΙΝΑΠ για τα μισθολογικά: Συζητήθηκαν διαδικαστικά ζητήματα για το ζήτημα των προσφυγών. Η συλλογή των δικαιολογητικών συνεχίζεται κανονικά έως τις 16/7, ημέρα Δευτέρα, διάστημα το οποίο μπορεί να παραταθεί για όσους συναδέλφους δεν έχουν ολοκληρώσει το μάζεμα των απαραίτητων εγγράφων.

4. Για ειδικότητα ενδοκρινολογίας: Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΠΑΚ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ για το απαράδεκτο κείμενο της ομάδας εργασίας για την ειδικότητα της ενδοκρινολογίας (εδώ :https://mailchi.mp/ 90ef0e32fa0d/0jxnwmhoz3- 2814453?e=47a12bcacf )το οποίο είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσαρμογής των αντιδραστικών κατευθύνσεων του ΚΕΣΥ.

5. Τρέχοντα ζητήματα νοσοκομείων: Κρούσματα αυταρχισμού διοικήσεων (ΝΙΜΙΤΣ, Γεννηματάς), έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών σε πολλές κλινικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κλινική ΩΡΛ του Ευαγγελισμού, στην οποία έχει παραμείνει ένας ειδικευόμενος και τίθεται υπό αίρεση η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής.

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Εικονική η διαπραγμάτευση του Υπουργείου για τον οικογενειακό γιατρό