ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οικονόμου & Φωτήλας: Η Πρωτοβάθμια Υγεία βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν

Οικονόμου & Φωτήλας: Η Πρωτοβάθμια Υγεία βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν

Δριμεία η κριτική που ασκούν επί της στρατηγικής του υπουργείου Υγείας για τις νέες συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Ιάσονας Φωτήλας, όπως αυτή διατυπώνεται μέσα από κοινή ανακοίνωση των δύο βουλευτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κκ. Οικονόμου και Φωτήλα αναφέρει:

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θέλοντας να επιβάλει αυταρχικά το αναχρονιστικό σχέδιό της για τους οικογενειακούς ιατρούς, και μπροστά στην άρνηση των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ να αποδεχθούν απαξιωτικές συμβάσεις που τους προτείνονται, διατυπώνει διάφορα σχέδια συμβάσεων που είτε οδηγούν τα ιατρεία σε κλείσιμο είτε θίγουν τους ασθενείς.

Οι τελευταίοι, άλλωστε, είναι και τα κύρια θύματα της λανθασμένης αυτής στρατηγικής, αφού αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να υπάρξει με αυτούς τους όρους.

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου για τις ΤΟΜΥ και την Πρωτοβάθμια Υγεία, με ευθύνη της Κυβέρνησης, βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν».

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Ληγμένα φάρμακα σε πρόσφυγες εις γνώσιν του ΚΕΕΛΠΝΟ;