ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αγλαΐα Κυριακού: Με επίσχεση απειλούν οι γιατροί για τα δεδουλευμένα

Τον κίνδυνο αναστολής της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών στους νοσοκομειακούς γιατρούς όλης της χώρας εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ κ. Πάνος Παπανικολάου και κυρία Δέσποινα Τοσονίδου.

Αγλαΐα Κυριακού: Με επίσχεση απειλούν οι γιατροί για τα δεδουλευμένα

Το πρόβλημα κάνει την επανεμφάνισή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», με τους γιατρούς να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας από τις 26 Ιουλίου.

Όπως καταγγέλλουν, η Επίτροπος που έχει στην ευθύνη της το Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όχι μόνο αρνήθηκε να εγκρίνει τα εντάλματα αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών μηνών Απριλίου και Μαΐου 2018 επικαλούμενη τον ν. 4498/17 περί «ωραρίου», αλλά παρέπεμψε το θέμα σε Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο συνεδρίασε στις 10/7/2018 και αναμένεται η έκδοση της απόφασής του. «Είναι σαφές πως αν η απόφαση αυτή είναι αρνητική, τότε υπάρχει άμεσος κίνδυνος αναστολής της αποπληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας», σημειώνουν.

Οι γιατροί του «Αγλαΐα» αποφάσισαν την έναρξη απεργιακής κινητοποίησης με την μορφή της επίσχεσης εργασίας από 26/7/18 αν μέχρι τότε δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Διαβάστε επίσης:

Σε επικουρικό προσωπικό θα βασίζονται τα νοσοκομεία και στη μεταμνημονιακή εποχή