ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νομοθετική ρύθμιση για αυστηρή τήρηση των εμβολιασμών ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Νομοθετική ρύθμιση που θα εξουσιοδοτεί τον υπουργό Υγείας να επιβάλει αυστηρή τήρηση του εμβολιασμού σε περιόδους έξαρσης κάποιου νοσήματος μελετά η κυβέρνηση, με τον Ανδρέα Ξανθό να απορρίπτει το ενδεχόμενο επιβολής ποινών στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Νομοθετική ρύθμιση για αυστηρή τήρηση των εμβολιασμών ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

«Μόνον στην περίπτωση που συντρέχουν ειδικοί επιδημιολογικοί λόγοι για έξαρση συγκεκριμένου νοσήματος ή όταν πέφτουν τα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης θα μπορεί το υπουργείο Υγείας να επιβάλλει μια πιο σκληρή τήρηση του εμβολιασμού» είπε ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη.

Τη μεγάλη ανησυχία της κοινής γνώμης για το αντιεμβολιαστικό κίνημα μετέφερε στη Βουλή ο Σπύρος Λυκούδης, θέμα για το οποίο ο κ. Ξανθός παρέπεμψε σε συγκεκριμένη οδηγία που υπάρχει από το 2010, βάσει της οποίας πρέπει να ελέγχονται τα εμβολιαστικά προγράμματα στους παιδικούς σταθμούς. Σημείωσε δε ότι στην Ελλάδα έχουμε υψηλά ποσοστά κάλυψης.

«Δεν τίθεται δίλημμα ναι ή όχι στον εμβολιασμό, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και είναι μέτρο προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας» είπε, για να συμπληρώσει ότι επειδή αυτός διασφαλίζεται με τη συναίνεση των γονέων, η πολιτεία κάνει προσπάθεια να ενισχυθεί η συγκεκριμένη κουλτούρα εμβολιασμού.

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

Μέτρα για τα ανεμβολίαστα παιδιά στα σχολεία ζητούν οι παιδίατροι