ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Στα λόγια το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας;

Σε μια από τις «μάστιγες» του 21ου αιώνα, την παχυσαρκία, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας, Βασίλης Οικονόμου, Νίκη Κεραμέως και Φωτεινή Αραμπατζή.

ΝΔ: Στα λόγια το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας;

Η παχυσαρκία πλήττει άμεσα και τη χώρα μας, καθώς ποσοστό 22,5% του πληθυσμού (18,2% των γυναικών και 26% των ανδρών) είναι παχύσαρκοι και 35,2% (30% των γυναικών και περισσότερο από το 40% των ανδρών) είναι υπέρβαροι, ενώ επιπλέον η Ελλάδα θεωρείται από τις χώρες της Ευρώπης με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας.

Μετά από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συστήσουν τα κράτη-μέλη Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, συγκροτήθηκε σχετική επιτροπή και στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ, μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει απτά αποτελέσματα από την όποια πολιτική έχει αποφασιστεί, ενώ την ίδια στιγμή τα ποσοστά της παχυσαρκίας και στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά συνεχίζουν να παραμένουν ανάμεσα στα υψηλότερα της Ευρώπης.

Για τον λόγο αυτόν, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί και ποια είναι τα αποτελέσματα των εν λόγω ενεργειών.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το δείτε εδώ.