ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μετατάξεις που αποδυναμώνουν τα ασθενοφόρα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μετατάξεις που αποδυναμώνουν τα ασθενοφόρα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Αθρόες μετατάξεις διασωστών σε διοικητικές θέσεις καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ζητώντας άμεση αναστολή τους για να μην αποδυναμωθούν τα ασθενοφόρα.

«Η διοίκηση ετοιμάζεται να περάσει από τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου 47 μετατάξεις διασωστών σε διοικητικές θέσεις», αναφέρει στο onmed ο πρόεδρος του σωματείου, Γιώργος Μαθιόπουλος και προσθέτει πως από αυτές, οι 20 αφορούν το ΕΚΑΒ της Αθήνας.

Η διαδικασία προβλέπει να καταργηθούν οι θέσεις των διασωστών ώστε αυτοί να μετακινηθούν σε άλλα πόστα.

Σύμφωνα με τον κ.Μαθιόπουλο αυτό σημαίνει ότι 47 διασώστες θα λείψουν από την καθημερινή επιχειρησιακή δύναμη του ΕΚΑΒ, το «οποίο ήδη λειτουργεί οριακά, με συνεχώς μειούμενο μάχιμο προσωπικό». 

Είναι ενδεικτικό ότι τα επείγοντα περιστατικά σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής - με τα σχεδόν 5 εκατομμύρια κατοίκους - καλύπτουν σήμερα 50 ασθενοφόρα στην πρωινή και απογευματινή βάρδια, και μόλις 30 στη διάρκεια της νύχτας.

«Είναι φανερό οτι το φαινόμενο των καθυστερήσεων στην εξυπηρέτηση των ασθενών διογκώνεται επικίνδυνα, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή και την υγεία των πολιτών και διασύρει το ΕΚΑΒ», τονίζει ο κ.Μαθιόπουλος.

Το σωματείο έχει ήδη στείλει εξώδικο σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΑΒ, ζητώντας να «παγώσουν» οι 47 μετατάξεις, ενώ καταγγέλλει πως αυτές είναι το δεύτερο «κύμα», αφού πριν από ένα χρόνο είχαν γίνει μαζικά άλλες 61.

 

 

BEST OF NETWORK

Ρωτήστε τον γιατρό

PlusQueen