ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Πνίγεται στα χρέη το Σισμανόγλειο

«Το Σισμανόγλειο έχει προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίως, αλλά "κληρονόμησε" χρέη 100 εκατομμυρίων από το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ», υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές.

ΠΟΕΔΗΝ: Πνίγεται στα χρέη το Σισμανόγλειο

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το νοσοκομείο πνίγεται σε δικαστικές αποφάσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείών.

«Σήμερα διενεργείται νέα κατάσχεση 28.000 ευρώ από προμηθευτή. Οι Δικηγόροι δεν βρήκαν χρήματα στους λογαριασμούς και ειδοποίησαν ότι θα βρίσκονται σήμερα στο Νοσοκομείο για να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, όλα άρχισαν το 2011 όταν το 1ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ απορροφήθηκε από το Σισμανόγλειο. «Το εν λόγω θεραπευτήριο ανήκε στο Υπουργείο Εργασίας το οποίο θα έπρεπε να αναλάβει τα χρέη του. Αντ' αυτού όμως, το χρέος επωμίστηκε το Σισμανόγλειο. Τότε ήταν περίπου 75 εκατομμύρια και σήμερα με τους ανατοκισμούς φτάνει τα 100 εκατομμύρια. Εδώ και 7 χρόνια δεν έχει βρεθεί λύση, παρ' ότι οι αρμόδιοι γνωρίζουν πως η οφειλή είναι αδύνατο να αποπληρωθεί από ένα νοσοκομείο με προϋπολογισμό μόλις 25 εκατομμύρια».