ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αναδρομικά το Δεκέμβριο για τους γιατρούς του ΕΣΥ;

Πληροφορίες αναφέρουν πως επίκειται νομοσχέδιο που θα ορίζει τον τρόπο επιστροφής των αναδρομικών, ώστε αυτά να κατατεθούν με  τους μισθούς του Δεκεμβρίου στους γιατρούς του ΕΣΥ που έχουν δικαιωθεί βάσει αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας.  

Αναδρομικά το Δεκέμβριο για τους γιατρούς του ΕΣΥ;

Όπως γράφουν τα ΝΕΑ, το σχετικό σχέδιο νόμου αναμένεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή και αφορά συνολικά περίπου 280.000 εργαζόμενους με ειδικά μισθολόγια, εκτός των γιατρών και στρατιωτικούς αστυνομικούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς, οι οποίοι είχαν δικαιωθεί από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, ώστε υπογραφούν οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θα καθορίζεται η διαδικασία και οι λεπτομέρειες για την επιστροφή των χρημάτων.

Το ποσό - σύμφωνα με το δημοσίευμα - φτάνει τα 800 εκατομμύρια ευρώ (μετά τις κρατήσεις) και οι δικαιούχοι αναμένεται να λάβουν από 1.400 ως και 20.000 έκαστος ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας του. Τα μεγαλύτερα ποσά αναλογούν στους ενστόλους.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ορίζει ρητά ότι σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το ύψος των τακτικών μηνιαίων αποδοχών των υπαλλήλων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2017 εφαρμόστηκε το νέο μισθολόγιο.