ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: η κυβέρνηση αποσαθρώνει τη Δημόσια Υγεία

«Η κατάσταση που επικρατεί αποδεικνύει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τα επικοινωνιακά ψεύδη και την ανυπαρξία της κυβέρνησης  και του υπουργείου Υγείας» είπε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης, ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

ΝΔ: η κυβέρνηση αποσαθρώνει τη Δημόσια Υγεία

Ο ίδιος αναφέρθηκε αρχικά στα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το μέσο ελληνικό νοικοκυριό δαπανά 7,3% του μηνιαίου εισοδήματός του σε υπηρεσίες Υγείας.

«Τα απογοητευτικά συμπεράσματα που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ για τις δαπάνες υγείας των ελληνικών νοικοκυριών, δείχνουν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκεντρώσει τερατώδη πλεονάσματα στερεί (εκτός των άλλων) από τους πολίτες της χώρας μας ακόμα και τα στοιχειώδη τα οποία είναι απαραίτητα για την προάσπιση της υγείας τους και μετακυλύει στην τσέπη τους το κόστος για αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη», είπε ο κ.Οικονόμου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποσάθρωση της Δημόσιας Υγείας, που σπρώχνει τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφέρθηκε και στο θέμα του ιού του Δυτικού Νείλου. Όπως είπε, όταν ανέλαβε ο σημερινός υπουργός Υγείας, «η χώρα ήταν ουσιαστικά απαλλαγμένη από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, με μόλις 15 περιστατικά το 2014. Σήμερα έχουμε 312 κρούσματα και 46 θανάτους το 2018, ενώ από τον Μάϊο του 2017 έχουν καταγραφεί 3258 κρούσματα Ιλαράς και 4 θάνατοι».

«Η δήθεν κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση απέτυχε να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της για παροχή ισότιμης, καθολικής και δωρεάν φροντίδας υγείας προς τους πολίτες της χώρας μας. Έφτασε πλέον ο χρόνος να παραχωρήσει την θέση της στην Νέα Διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί θέλουμε, μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα και στην Υγεία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Ακριβή η «δωρεάν» Υγεία για τα ελληνικά νοικοκυριά

Συνεχίζει να είναι «παρών» ο ιός του Δυτικού Νείλου