ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στη Νεάπολη Λασιθίου εξαγγέλλει το υπουργείο

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για οραματικό έργο. Δεν είναι σαφές πότε θα ολκληρωθεί και θα λειτουργήσει, αφού προς το παρόν προκηρύχθηκε η εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στη Νεάπολη Λασιθίου εξαγγέλλει το υπουργείο

Η σχετική δημόσια προκήρυξη για τη μελέτη της Περιφέρειας Κρήτης εκδόθηκε στις 5 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, τους επόμενους μήνες θα παραδοθεί και η οριστική μελέτη και η μελέτη εφαρμογής των υφιστάμενων μελετών και στη συνέχεια το έργο θα οδεύσει προς δημοπράτηση και κατασκευή.

Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει πως οι διαδικασίες ήταν τάχιστες και μάλιστα εξαπολύει κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση «για κάποιους που έκαναν σπέκουλα με το συγκεκριμένο έργο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το υπό υλοποίηση Κέντρο θα είναι η πρώτη και μοναδική στην Κρήτη δημόσια υγειονομική μονάδα αποκατάστασης κλειστής νοσηλείας, με συνολική επιφάνεια δόμησης 4.700 τ.μ.. Θα έχει δυναμικότητα 40 κλινών και θα παρέχει υπηρεσίες αποθεραπείας, αποκατάστασης και ψυχο-κοινωνικής υποστήριξης.

Η ηγεσία του υπουργείου υποστηρίζει πως το Κέντρο αυτό θα μπορεί να εξυπηρετεί ασθενείς από όλη την Κρήτη αλλά και τουρίστες.

Πάντως, ακριβές χρονοδιάγραμμα για τη στελέχωση και λειτουργία του δεν έχει ανακοινωθεί.