ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χωρίς συντήρηση τα καινούρια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Χωρίς συντήρηση και επισκευή μένουν τα καινούρια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, είναι σε εκκρεμότητα οι σχετικές συμβάσεις.

Χωρίς συντήρηση τα καινούρια ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ

Πρόκειται για τα ασθενοφόρα που πριν από μερικούς μήνες ενίσχυσαν το ΕΚΑΒ, ως δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, «αρκετά από αυτά παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών, ενώ κάποια δεν έχουν ελαστικά»!

Σύμφωνα με την καταγγελία, 10 μήνες μετά τη δωρεά όμως, δεν έχει δοθεί λύση με την συντήρηση-επισκευή μέσω σχετικών συμβάσεων. Οι εργαζόμενοι του Κέντρου αναφέρουν πως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στην περιφέρεια, αφού τα οχήματα κατανεμήθηκαν χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους.

«Έτσι ένα ασθενοφόρο φεύγει από τον Βόλο και μέσω Λάρισας αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη. Από τα νησιά του Αιγαίου έρχονται στην Αθήνα για να αλλάξουν λάδια»,αναφέρουν χαρακτηριστικά!

Σύμφωνα με το σωματείο, «το Συνεργείο Επισκευής Υπηρεσιακών Οχημάτων του ΕΚΑΒ θα μπορούσε να αναλάβει την εκ περιτροπής συντήρηση και να μετριάσει το πρόβλημα, πλην όμως το τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει εκπαιδευτεί στα νέα ασθενοφόρα»...

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των οχημάτων για μεγάλα διαστήματα και την επιχειρησιακή αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ.

Εκτός αυτών που παρέλαβε με τη δωρεά, τα νεότερα ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ είναι ήδη 14 ετών, με εκατομμύρια χιλιόμετρα έκαστο. Πολλά από αυτά, όταν χαλάσουν παροπλίζονται αφού λόγω παλαιότητας δεν υπάρχουν ανταλλακτικά για να επισκευαστούν.