ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Για τη λειτουργία του Κέντρου Δηλητηριάσεων ρωτά η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Τα συνεχιζόμενα προβλήματα λειτουργίας του Κέντρου Δηλητηριάσεων φέρνει στη Βουλή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κώστας Μπαργιώτας.

Για τη λειτουργία του Κέντρου Δηλητηριάσεων ρωτά η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο βουλευτής Λάρισας αναφέρει πως αυτή τη στιγμή το Κέντρο στελεχώνουν 6 γιατροί, εκ των οποίων οι 4 διευθυντές... Στο οργανόγραμμα του 2010 προβλέπονταν 10 θέσεις για να καλύπτονται στοιχειωδώς όλες οι εφημερίες.

«Με τους 6 καλύπτονται 18 μέρες εφημερίας. Οι μόνιμοι γιατροί του τμήματος έχουν δηλώσει με υπεύθυνη δήλωση στη Διοίκηση ότι αρνούνται να υπερβούν το πλαφόν εφημέρευσης. Οι υπόλοιπες ημέρες εφημερίας του μήνα καλύπτονται από επικουρικούς άλλων ειδικοτήτων, η θητεία των οποίων λήγει στις 31/12/2018 και, όπως έχει εξαγγελθεί, θα απολυθούν», αναφέρει ο κ.Μπαργιώτας.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Δηλητηριάσεων καλύπτει τον πληθυσμό και τα Νοσοκομεία όλης της χώρας επί 24 ώρες το 24ωρο καθημερινές και αργίες. Είναι, δηλαδή, ένα και μοναδικό τμήμα για την πανελλαδική παροχή πληροφοριών για την αντιμετώπιση δηλητηριάσεων στις Μονάδες Υγείας της χώρας, σε ιδιώτες γιατρούς και στο κοινό.

Αν δεν λυθούν τα προβλήματα της στελέχωσης, το Κέντρο πρακτικά δεν θα μπορεί να εφημερεύει για 12 μέρες το μήνα.

Κατόπιν αυτών, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Υγείας τι σκοπεύει να κάνει για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Δηλητηριάσεων.

Ο ίδιος, αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων, έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις και στο παρελθόν, χωρίς να λάβουν σαφείς απαντήσεις...

Διαβάστε επίσης:

Το μοναδικό Κέντρο Δηλητηριάσεων της Ελλάδας ξέμεινε από γιατρούς - Επικίνδυνη η κατάσταση...