ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε προσωποπαγή θέση ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Στην κεντρική υπηρεσία της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης μετακινείται ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, που είχε παραιτηθεί το καλοκαίρι από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ.

Σε προσωποπαγή θέση ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΕΚΑΒ

Η σχετική απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθούν δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Όπως μάλιστα αναφέρει το σχετικό έγγραφο, στην 4η Υγειονονομική Περιφέρεια δεν υπάρχει κενή οργανική θέση του κλάδου ΤΕ Μηχανικών, που είναι η ειδικότητα του Κ.Καρακατσιανόπουλου. Γι' αυτό δημιουργείται προσωποπαγής θέση για τον ίδιο, με το βαθμό που κατέχει. Η θέση θα καταργηθεί εάν ο ίδιος αποχωρήσει.

Ο Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας τον Αύγουστο, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους.

Δεκτή έγινε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η παραίτηση από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα και πληροφορίες που άφηναν αιχμές για τους χειρισμούς του και τη στάση που κράτησε στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 99 άνθρωποι.

Ο ίδιος, είχε χαρακτηρίσει «άθλια ψέματα και σπέκουλα», την όποια σύνδεση της παραίτησής του με την πυρκαγιά. Είχε δηλώσει μάλιστα, ότι «η αλυσίδα υγείας λειτούργησε άψογα και το ΕΚΑΒ έκανε πολύ καλά τη δουλειά του».

Χρέη προέδρου στο ΕΚΑΒ ασκεί σήμερα ο αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος