ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στη Βουλή οι ελλείψεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, για τις ελλείψεις υλικών στο Ρίο, και την διοικητική εντολή να μην το... μάθουν οι ασθενείς.

Στη Βουλή οι ελλείψεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Το ζήτημα αναδείχθηκε όταν ήρθε στη δημοσιότητα έγγραφο της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, με το οποίο οι γιατροί καλούνται να μην... ομολογούν στους ασθενείς τις ελλείψεις υλικών, που γίνονται αιτία αναβολής χειρουργείων και άλλων ιατρικών πράξεων.

«Πολίτες προσέρχονται στο γραφείο της Διοίκησης παραπονούμενοι για καθυστερήσεις χειρουργείων, προμηθειών υλικών, φαρμάκων για την θεραπεία που αφορά οικείους τους... Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, οι ασθενείς δεν πρέπει να γίνονται κοινωνοί των νοσοκομειακών θεμάτων...», αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο, που φέρει ημερομηνία πρωτοκόλλου 12 Νοεμβρίου 2018.

«Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο είναι άκρως επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών. Η άσχημη οικοονμική κατάσταση έχει οδηγήσει σε μεγάλες ελλείψεις υλικών με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία, εξετάσεις και θεραπείες. Ο προϋπολογισμός έχει εξαντληθεί από το Σεπτέμβριο και οι γιατροί αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έργο τους», σχολιάζει ο βουλευτής Αχαΐας.

Και προσθέτει πως «είναι ακατανόητο το έγγραφο της διοίκησης, το οποίο εμπλέκει ασθενείς και γιατρούς σε ζητήματα διοικητικού περιεχομένου».

Κατόπιν αυτών, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ερωτά τον υπουργό Υγείας, τι προτίθεται να κάνει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου, εάν σχεδιάζει οικονομική ενίσχυση και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομείο Ρίου: «Δεν έχουμε υλικά, αλλά μην το λέτε στους ασθενείς»!