ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Ρίου: «Δεν έχουμε υλικά, αλλά μην το λέτε στους ασθενείς»!

Έγγραφο της διοίκησης που καλεί τους γιατρούς να μην... λένε στους ασθενείς ότι δεν υπάρχουν υλικά, δημοσιοποιεί η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας.

Νοσοκομείο Ρίου: «Δεν έχουμε υλικά, αλλά μην το λέτε στους ασθενείς»!

«Πολίτες προσέρχονται στο γραφείο της Διοίκησης παραπονούμενοι για καθυστερήσεις χειρουργείων, προμηθειών υλικών, φαρμάκων για την θεραπεία που αφορά οικείους τους... Θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή, οι ασθενείς δεν πρέπει να γίνονται κοινωνοί των νοσοκομειακών θεμάτων...», αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο, που φέρει ημερομηνία πρωτοκόλλου 12 Νοεμβρίου 2018.

Η «οδηγία» απεθύνεται στη Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και τους Διευθυντές Κλινικών και Εργαστηρίων οι οποίοι καλούνται να ενημερώσουν όλο το ιατρικό προσωπικό και «για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει να ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες προς τα αρμόδια όργανα».

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με την Ένωση των γιατρών, η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, επιδιώκει να μην γνωρίζουν οι ασθενείς τους λόγους για τους οποίους καθυστερούν οι επεμβάσεις ή οι θεραπείες τους!

Οι γιατροί αναφέρουν πως ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει εξαντληθεί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, με αποτέλεσμα να «στερεύουν» τα αποθέματα υλικών και να καθυστερούν ή να αναβάλλονται χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις.

Επίσης, τονίζουν οτι λόγω ελλείψεων προσωπικού, λειτουργούν περίπου οι μισές από τις χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου, με τη λίστα να διερύνεται συνεχώς και τους ασθενείς να περιμένουν μήνες...

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑ, η ευθύνη βαρύνει την διοίκηση που «δεν μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή και στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου». Οι γιατροί απαιτούν άμεση ανάκληση του επίμαχου εγγράφου.