ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Ρίου: Κλείνουν επ' αόριστον τα χειρουργεία

Κλείνουν επ’ αόριστον τα χειρουργεία για όλες τις επεμβάσεις πλην των επειγουσών περιπτώσεων, στο Νοσοκομείο Ρίου, με απόφαση του πανεπιστημιακού χειρουργικού τομέα.

Νοσοκομείο Ρίου: Κλείνουν επ' αόριστον τα χειρουργεία

Στην απόφαση οδήγησε η αδυναμία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου να περιθάλψει όλα τα περιστατικά, με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι να νοσηλεύονται στους χώρους ανάνηψης των χειρουργικών ασθενών.

Για το πρόβλημα είχε προειδοποιήσει πριν από λίγες ημέρες, με έγγραφο προς τη διοίκηση του νοσοκομείου ο καθηγητής Παναγιώτης Μέγας. Σύμφωνα με το έγγραφο, «μήνες τώρα, οι χειρουργοί και οι αναισθησιολόγοι του ΠΓΝΠ καταβάλλουν υπεύθυνες προσπάθειες καθημερινά να προσαρμοστούν στην ελλειμματική λειτουργία των χειρουργείων και της ΜΕΘ. Δεν μπορούν σε καμία περίπτωση όμως να διαχειριστούν πλέον τις συνεχείς αναβολές των χειρουργείων, ούτε πρόκειται να συνδράμουν στην ταλαιπωρία των ασθενών, οι οποίοι συχνά ενημερώνονται την τελευταία στιγμή ότι δεν θα χειρουργηθούν, αφού εν τω μεταξύ έχει προηγηθεί μακροχρόνια αναμονή στη λίστα χειρουργείου και έχει γίνει ο αναγκαίος προεγχειρητικός έλεγχος».

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου, εκπροσώπων του νοσοκομείου και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν τρόποι για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τους χειρουργούς στο Νοσοκομείο, θα εξυπηρετούνται όσοι ασθενείς έχουν επείγον πρόβλημα. Καλούν δε τη διοίκηση του νοσοκομείου να συνεννοηθεί με το ΕΚΑΒ και το ΕΚΕΠΥ για τη διακομιδή χειρουργικών περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας.