ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσ. Πύργου: Μπέρδεψαν τις αξονικές και προκάλεσαν χάος

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε την περασμένη εβδομάδα μια οικογένεια από τον Πύργο, όταν η 34χρονη κόρη της οικογένειας παρουσίασε υψηλό πυρετό και λιποθυμικά συμπτώματα.

Νοσ. Πύργου: Μπέρδεψαν τις αξονικές και προκάλεσαν χάος

Την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου μετά τις αρχικές εξετάσεις, οι γιατροί αποφάσισαν ότι έπρεπε να γίνει άμεσα αξονική τομογραφία στην κοπέλα.

Όταν οι γονείς παρέλαβαν την αξονική πάγωσαν με την γνωμάτευση των γιατρών: οίδημα στον κεφάλι και επείγουσα μεταφορά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο του Ρίου για πιθανή μηνιγγιτιδοεγκεφαλίτιδα.

Όταν η οικογένεια έφτασε στο Ρίο, το ιατρικό συμβούλιο που εξέτασε την περίπτωση της 34χρονης ζήτησε ενημέρωση από το νοσοκομείο του Πύργου, διότι υπήρξαν πολλές απορίες σχετικά με την αξονική.

Η επίσημη νέα ενημέρωση όταν ήρθε πάλι από το Νοσοκομείο Πύργου ήταν "αρχή οιδήματος στον εγκέφαλό της". Και πάλι όμως οι γιατροί στο Ρίο δεν πείστηκαν και προχώρησαν σε μαγνητική εξέταση της ασθενούς.

Παράλληλα, ρωτούσαν τους συγγενείς της αν είχε κάποιο μεταλλικό εμφύτευμα στο στόμα της (γέφυρα ή κάποιο παλιό ατύχημα). Όμως οι συγγενείς, τους διαβεβαίωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε.

Τελικά τα αποτελέσματα της μαγνητικής έδειξαν ότι δεν υπήρχαν μεταλλικά εμφυτεύματα και το κυριότερο και λυτρωτικό για τους οικείους της ήταν η διαβεβαίωση ότι η μαγνητική ήταν καθαρή και δεν υπήρχε κάποιο οίδημα.

Το συμπέρασμα των γιατρών ήταν ότι η αξονική προφανώς ήταν άλλου ασθενούς και όσον αφορά τα συμπτώματα της 34χρονης, όλα οφείλονταν σε μια ουρολοίμωξη.

Πηγή: patrisnews.gr