ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΝΔ: Να επισκευαστούν άμεσα ο αξονικός τομογράφος και τα ακτινολογικά μηχανήματα στο νοσ. Πύργου

Στις καταγγελίες σχετικά με την έλλειψη αξονικού τομογράφου και ακτινολογικών μηχανημάτων στο Νοσοκομείο Πύργου αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας, ο Τομεάρχης Υγείας, Βασίλης Οικονόμου, και ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας.

ΝΔ: Να επισκευαστούν άμεσα ο αξονικός τομογράφος και τα ακτινολογικά μηχανήματα στο νοσ. Πύργου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ την περασμένη Δευτέρα (18/6), στο Νοσοκομείο του Πύργου, μετά τη βλάβη του αξονικού τομογράφου εδώ και δύο μήνες, βγήκαν εκτός λειτουργίας και όλα τα ακτινολογικά μηχανήματα, με τα προβλήματα αυτά να καθιστούν αδύνατη την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι βουλευτές της ΝΔ, οι προαναφερθείσες βλάβες καθιστούν αναγκαία τη μεταφορά των επειγόντων περιστατικών που χρήζουν απεικονιστικής διάγνωσης και των βαρέως πασχόντων εσωτερικών ασθενών στα νοσοκομεία της Πάτρας ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στην πόλη του Πύργου. Το ίδιο συμβαίνει και με τα προγραμματισμένα ραντεβού ασθενών για αξονική τομογραφία, τα οποία παραπέμπονται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, πληρώνοντας βεβαίως και την ανάλογη συμμετοχή.

Σημαντικό κρίνεται επιπρόσθετα το πρόβλημα που προκύπτει στη λειτουργία του ΕΚΑΒ Ηλείας, καθώς, σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, η δυσλειτουργία του νοσοκομείου έχει σαν αποτέλεσμα ένα ασθενοφόρο να διακομίζει ασθενείς στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ένα δεύτερο να έχει αναλάβει τις διακομιδές προς τα νοσοκομεία των Πατρών, με αποτέλεσμα ο νομός να καλύπτεται με μόνο ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε επισκευή σε ένα εκ των δύο ακτινολογικών μηχανημάτων, ενώ το νοσοκομείο του Πύργου είναι μεταξύ των νοσοκομείων που θα προμηθευτούν νέο αξονικό τομογράφο 16Β τομών μετά από Διεθνή Ανοιχτό Διαγωνισμό.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές της ΝΔ απηύθυναν ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό αναφορικά με:

  • τις αιτίες της καθυστέρησης στην επισκευή του τομογράφου και το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος,
  • τα προληπτικά μέτρα που ενδεχομένως θα ληφθούν για μελλοντικές βλάβες του αξονικού τομογράφου, με δεδομένη την παλαιότητά του,
  • την ανταπόκριση στο αίτημα του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας για τη ανάγκη λειτουργίας δύο αξονικών τομογράφων στο νοσοκομείο Πύργου και
  • το ακριβές χρονοδιάγραμμα παράδοσης και θέσης σε λειτουργία του νέου αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν. Πύργου-Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου για «Ευαγγελισμό»: Η κάθοδος των ελληνικών νοσοκομείων στον Τρίτο Κόσμο

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα για τα έργα στην Υγεία από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος