ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ρυθμίσεις για τη διαχείριση του διαβήτη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας προανήγγειλε νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει μια σειρά από θέματα.

Ρυθμίσεις για τη διαχείριση του διαβήτη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), η σχετική ενημέρωση έγινε σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτη Ρήγα.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε σε λίγες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου, το οποίο θα προβλέπει ωράριο μειωμένο κατά μία ώρα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 μέχρι 15 ετών και με ποσοστό αναπηρίας 50%.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβέπεται ότι στρατιωτικοί που εμφανίζουν διαβήτη στη διάρκεια της θητείας τους δεν θα απολύονται - όπως ισχύει σήμερα - αλλά θα περνούν από Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα κρίνει σε ποια υπηρεσία είναι ικανοί να εργαστούν.

Επιπλέον, σύμφωνα με την παραπάνω ενημέρωση, δρομολογείται υπουργική απόφαση η οποία θα απαλλάσσει τους διαβητικούς στρατιωτικούς από τις βάρδιες.

Η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας φέρεται να δεσμεύθηκε στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ότι θα εξετάσει και το θέμα των μεταθέσεων των στρατιωτικών που είτε πάσχουν οι ίδιοι από διαβήτη, είτε είναι γονείς διαβητικών παιδιών.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εκφράζει ικανοποίηση, υποστηρίζοντας οτι γίνονται δεκτά χρόνια αιτήματα.

Διαβάστε επίσης:

Διαβήτης... οικογενειακή υπόθεση

10+1 τροφές που πρέπει να τρώνε όλοι οι διαβητικοί (pics)