ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

5,5 εκατομμύρια από την περιφέρεια Αττικής για τα νοσοκομεία

Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου δήλωσε οτι θα ακολουθήσουν κι άλλες εγκρίσεις χρηματοδόσης με άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση στην Υγεία θα φτάσει τα 80 εκατομμύρια.

5,5 εκατομμύρια από την περιφέρεια Αττικής για τα νοσοκομεία

Από τα 5,5 εκατομμύρια, περίπου τα μισά θα διατεθούν για έργα υποδομής και συγκεκριμένα για εγκατάσταση μονάδων παραγωγής οξυγόνου σε 5 νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου, ανάμεσά τους το Αττικόν και το Ασκληπιείο Βούλας.

Τα υπόλοιπα κονδύλια θα μοιραστούν σε 6 άλλα νοσοκομεία - όπως το Γενικό Κρατικό Αθήνών, το «Σωτηρία» και το ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι», για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, αν και η Περιφέρεια υπόσχεται οτι θα διαθέσει και ίδιους πόρους στον τομέα της Υγείας.

Οι παραπάνω πράξεις χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Προμήθεια εξοπλισμού μονάδων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 13,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει τον Μάρτιο 2019.

Μέχρι το τέλος της προθεσμίας αναμένεται ότι και τα 25 νοσοκομεία της Αττικής που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση θα έχουν υποβάλει τις προτάσεις τους προς χρηματοδότηση και θα έχουν εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις ένταξης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, βάσει της ειδικής νομοθετικής πάραξης, θα διατεθούν συνολικά περί τα 40 εκατομμύρια σε δημόσια νοσοκομεία και άλλα 20 σε στρατιωτικά, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα αγοραστούν και νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ.