ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από τον... ΣΥΡΙΖΑ για εποχικές προσλήψεις στο νοσοκομείο Δράμας

Ερώτηση 5 κυβερνητικών βουλευτών για τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού διαφόρων κλάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εξηγήσεις από τον... ΣΥΡΙΖΑ για εποχικές προσλήψεις στο νοσοκομείο Δράμας

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές Χ.Καραγιαννίδης, Α.Καββαδία, Γ.Κυρίτσης, Κ.Μορφίδης και Σ.Παπαδόπουλος, οι θέσεις είχαν προκηρυχθεί μέσω ΑΣΕΠ στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου.

Ακολούθησαν δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα, από τις οποίες όμως - όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές - προέκυψαν δύο διαφορετικοί πίνακες κατάταξης διοριστέων και απορριπτέων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, η πρώτη συνεδρίαση έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2018, ενώ η δεύτερη έλαβε χώρα Παραμονή Χριστουγέννων και ο νέος πίνακας δημοσιοποιήθηκε ως «ορθή επανάληψη», χωρίς όμως να δίνονται εξηγήσεις για το τι μεσολάβησε και άλλαξε η σειρά κατάταξης των υποψηφίων. Μάλιστα, οι βουλευτές αναφέρουν ότι τελικά εστάλη προς δημοσίευση νέος - τρίτος κατά σειρά - τελικός πίνακας κατάταξης, πάλι διαφοροποιημένος από τους δύο προηγούμενους και πάλι χωρίς αιτιολόγηση των αλλαγών.

Κατόπιν αυτών, οι 5 κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας, για το ποια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε στις συγκεκριμένες προσλήψεις.

Είναι η δεύτερη φορά που το νοσοκομείο Δράμας απασχολεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο μέσα στον τελευταίο μήνα. Προηγήθηκαν πολλαπλές ερωτήσεις και αναφορές από τρία κόμματα - ανάμεσά τους και του ΣΥΡΙΖΑ - για τα σοβαρά προβλήματα της Παθολογικής Κλινικής.

Το νοσοκομείο Δράμας έχει μείνει με 3 παθολόγους, οι οποίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την λειτουργία της κλινικής τους.