ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αλλεπάλληλες αναφορές στη Βουλή για το νοσοκομείο Δράμας

Ζητούνται εξηγήσεις για τις τραγικές ελλείψεις στην Παθολογική Κλινική, ακόμη και από κυβερνητικό βουλευτή! 

Αλλεπάλληλες αναφορές στη Βουλή για το νοσοκομείο Δράμας

Αναφορές έχουν καταθέσει στη Βουλή βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Το νοσοκομείο Δράμας έχει μείνει με 3 παθολόγους, οι οποίες εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την λειτουργία της κλινικής τους.

Στις αρχές του μήνα, οι τρεις γιατροί είχαν αποστείλει επείγον έγγραφο τους προς τους ιατρικούς φορείς της περιοχής, αναφέροντας πως πλέον δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή λειτουργία και εφημέρευση του τμήματος, αλλά ούτε και την προσωπική τους σωματική και ψυχική υγεία!

Σύμφωνα με τις γιατρούς, μέσα στο 2018 παραιτήθηκαν κάποιοι γιατροί ενώ έχασε τη ζωή του ο συντονιστής διευθυντής! Τα γεγονότα αυτά, σε συνδυασμό με κάποιες αναρρωτικές άδειες, έχουν σαν αποτέλεσμα η Κλινική να λειτουργεί από τις 27 Δεκεμβρίου 2018 μόνο με τις τρεις γιατρούς.

Το τμήμα εφημερεύει καθημερινά ενώ διαθέτει 52 κρεβάτια νοσηλείας, με πληρότα από 80% έως 100%, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιες γιατροί πρέπει να καλύπτουν το τακτικο παθολογικό και το διαβητολογικό ιατρείο.

«Το προσωπικό φτάνει στα όρια της φυσικής και πνευματικής εξάντλησης, εξαιτίας της αδυναμίας του υπουργείου να στελεχώσεις το νοσοκομείο με το απαραίτητο προσωπικό», τονίζει στην αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης. Εξήγησεις και άμεση επίλυση του προβλήματος ζητά με αντίστοιχη αναφορά και η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπράταξης, Χάρα Κεφαλίδου.

Διαβάστε επίσης:

Ξέμεινε από παθολόγους το νοσοκομείο Δράμας