ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Κινητικότητα» στις περιφέρειες για έργα του τομέα Υγείας

Σειρά έργων για την Υγεία και Πρόνοια ανακοινώνουν οι περιφέρειες, στο δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Κινητικότητα» στις περιφέρειες για έργα του τομέα Υγείας

Πριν λίγες μέρες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου βρέθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ευαγγελισμού και αναφέρθηκε σε έργα υλικοτεχνικής υποδομής 4,7 εκατομμυρίων για το νοσοκομείο.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει ότι αποδεσμεύονται 5,5 εκατομμύρια ευρώ, για έργα και προμήθεια εξοπλισμού σε 11 νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

Τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής, αν και η Περιφέρεια υπόσχεται ότι θα διαθέσει και ίδιους πόρους στον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα διατεθούν συνολικά περί τα 40 εκατομμύρια σε δημόσια νοσοκομεία και άλλα 20 σε στρατιωτικά, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ θα αγοραστούν και νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ.

Όλα τα έργα βασίζονται στη ρύθμιση που προβλέπει προγραμματικές συμβάσεις για την ενίσχυση των δομών Υγείας.

Τις τελευταίες δύο μέρες έργα έχουν ανακοινώσει και άλλες περιφέρειες της χώρας.

Η Περιφέρεια Κρήτης ετοιμάζει επέκταση του περιφερειακού ιατρείου στο Ζαρό Ηρακλείου, ενώ ανακοίνωσε και την αγορά 6 νέων οχημάτων με τα οποία περισσότερα από 250 παιδιά με αναπηρίες θα μετακινούνται από και προς τις κοινωνικές δομές όπου εξυπηρετούνται.

Την ίδια ώρα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα έργα 630.500 ευρώ, για την ψυχική υγεία και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Τα έργα περιλαμβάνουν το Πολυδύναμο Κέντρο Απεξάρτησης Βορείου Αιγαίου, και την Κινητή Μονάδα, που θα στελεχωθούν από το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Στον τομέα της ψυχικής υγείας, θα χρηματοδοτηθούν «Δράσεις παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινότητα από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου», που θα υλοποιηθούν από το Κέντρο Παιδιού & Εφήβου Χίου.