ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Θετική η ΝΔ στην πρόταση για ελεγχόμενους χώρους χρήσης ουσιών

«Δεν θα αντιπαρατεθούμε με την κυβέρνηση στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 

Θετική η ΝΔ στην πρόταση για ελεγχόμενους χώρους χρήσης ουσιών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με φορείς και ειδικούς που ασχολούνται με το πρόβλημα των ναρκωτικών.

Στη συνάντηση μετείχαν ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής κ. Άγγελος Χατζάκης, η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής κ. Μένη Μαλιώρη, όπως και εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Οι περισσότεροι από τους μετέχοντες υποστήριξαν τη δημιουργία εποπτευόμενων χώρων για τους χρήστες, η οποία προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ωστόσο, επισήμαναν ότι κάποιες πτυχές της κυβερνητικής πρότασης είναι προβληματικές. Ενδεικτικά ανέφεραν την υποχρεωτική δημιουργία μητρώου για τους χρήστες που θα επισκέπτονται τους συγκεκριμένους χώρους, την απουσία πρόβλεψης για κινητή μονάδα βοήθειας των εξαρτημένων ατόμων, την ανάγκη να αναπροσαρμοσθούν πιθανώς και κάποια άρθρα του ποινικού κώδικα, όπως και την απουσία της επιστημονικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών από τον διάλογο για τη διαμόρφωση των αποφάσεων.

Ο Κ.Μητσοτάκης ανέφερε οτι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατ' αρχήν θετική στην πρόταση και δεν προτίθεται να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σε αυτό το θέμα.

Πρόσθεσε βέβαια ότι το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί λεπτομερώς, τόσο σε κεντρικό όσο και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. «Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συνεργασία των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά του δήμου της Αθήνας, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Γνωρίζω ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό. Αλλά για εμάς είναι ζήτημα προτεραιότητας», είπε μεταξύ άλλων.

Τις επόμενες μέρες, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να τοποθετηθεί αναλυτικά επί του θέματος.

Διαβάστε επίσης:

Α.Ξανθός: Προοδευτική παρέμβαση οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών