ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σοβαρή δυσλειτουργία του νοσοκομείου Ρόδου καταγγέλλει στη Βουλή ο Δ.Κρεμαστινός

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.

Σοβαρή δυσλειτουργία του νοσοκομείου Ρόδου καταγγέλλει στη Βουλή ο Δ.Κρεμαστινός

Ο Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής, που είχε διατελέσει υπουργός Υγείας την περίοδο 1993-1996, επικαλείται στοιχεία του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με τα οποία το 2018 οι αεροδιακομιδές ασθενών από τη Ρόδο έφτασαν τις 170, «αριθμός - ρεκόρ, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κρεμαστινό, αυτή η «έκρηξη αεροδιακομιδών» δείχνει πρόβλημα γενικότερης δυσλειτουργίας του νοσοκομείου του νησιού, το οποίο πιθανώς αδυνατεί να ανταποκριθεί στα σοβαρά περισταστικά.

«Η Δωδεκάνησος είναι ίσως η μοναδική περιοχή που απέχει τόσο πολύ από την κεντρική χώρα και γι' αυτό το λόγο θα έπρεπε να έχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενός μεγάλου νοσοκομείου», υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Μετακομίζουν οι καρκινοπαθείς που χρειάζονται ακτινοθεραπεία

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το ακτινοθεραπευτικό τμήμα επί 4 χρόνια παραμένει στάσιμο, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να... εκλιπαρούν τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας για μια θέση θεραπείας. Η ψυχική ταλαιπωρία και η οικονομική επιβάρυνση είναι προφανής».

Κατόπιν αυτών, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ρωτά τον υπουργό Υγείας ποιες ενέργειες προτίθεται να δρομολογήσει ώστε το νοσοκομείο Ρόδου να λειτουργεί τουλάχιστον σε επίπεδο ανάλογο με τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Πλάνο ανασυγκρότησης του ΕΚΑΒ εξήγγειλε ο Παύλος Πολάκης