ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κικίλιας: Προσλήψεις στα νοσοκομεία – Προτεραιότητα στα Επείγοντα και τις ΜΕΘ

Σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών θα γίνονται στο εξής οι προσλήψεις στο ΕΣΥ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Κικίλιας: Προσλήψεις στα νοσοκομεία – Προτεραιότητα στα Επείγοντα και τις ΜΕΘ

της Διονυσίας Προκόπη

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου σχετικά με τη στελέχωση των νοσοκομείων, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ήδη «τρέχει» πρόγραμμα προσλήψεων με κύρια στόχευση τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τις Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

«Μέχρι τώρα οι προσλήψεις του προσωπικού, νοσηλευτές, διοικητικοί μέσω ΑΣΕΠ, αλλά και των γιατρών, γίνονταν τουλάχιστον σε βάθος δεκαοχτώ μηνών. Η δέσμευσή μας είναι ότι θα γίνουν σε λιγότερο από πέντε μήνες».

Από τις 2.500 προσλήψεις που έχει ήδη ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αύτη τη στιγμή «τρέχει προκήρυξη για περίπου 1.000 άτομα από το ΑΣΕΠ, που είναι λοιπό προσωπικό και βλέπουμε στην πορεία τι άλλο θα γίνει» ανέφερε ο υπουργός

Όσο για τις ακριτικές και νησιωτικές περιοχές τόνισε ότι θα ληφθούν μέτρα από το χειμώνα για τη στελέχωση των μονάδων υγείας, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του φετινού καλοκαιριού να μένουν νοσοκομεία χωρίς κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες για τη λειτουργία τους. «Αυτό που έγινε φέτος το καλοκαίρι, δεν θα ξαναγίνει. Κληθήκαμε εγώ και ο Υφυπουργός, πριν καν αναλάβουν οι Γενικοί Γραμματείς, να είμαστε στα τηλέφωνα όλη την ημέρα για να καλύψουμε "τρύπες" και κενά, τα οποία είχαν δυστυχώς αφεθεί να δημιουργηθούν» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Αυτός θα είναι ο νέος ρόλος των Διοικητών νοσοκομείων - Σε προτεραιότητα οι ΜΕΘ