ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Να επιλυθούν άμεσα τα λάθη που καταγράφονται στην καταλογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

Σοβαρό πρόβλημα στον προσδιορισμό των οφειλών των ασφαλισμένων ιατρών στο Τ.Σ.Α.Υ. καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ιατροί να εμφανίζονται ότι οφείλουν χιλιάδες ευρώ στον ΕΦΚΑ.

ΠΙΣ: Να επιλυθούν άμεσα τα λάθη που καταγράφονται στην καταλογισμό των ασφαλιστικών εισφορών

Συγκεκριμένα έπειτα από καταγγελίες ιατρών που έφθασαν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ξεκίνησε η διερεύνηση του ζητήματος. Έτσι διαπιστώθηκε κατόπιν ελέγχου ότι υπάρχειπληθώρα λαθών όσον αφορά στον προσδιορισμό των οφειλών των ασφαλισμένων ιατρών στο Τ.Σ.Α.Υ., μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ιατρούο οποίος ενώ όφειλε 1500 ευρώ, του καταλογίστηκαν οφειλές ύψους 32.000 ευρώ απ’ ευθείας στο TAXIS.

Ταυτόχρονα καταγράφονται απαράδεκτες καθυστερήσεις στην απόδοση των συντάξεων, γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των ιατρών της χώρας που αναμένουν μετά από δεκαετίες εργασία, να λάβουν τη σύνταξή τους.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, ζητά να επιλυθούν άμεσα τα λάθη που καταγράφονται στην καταλογισμό των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να μπει άμεσα τέλος στην κατάφωρη αυτή αδικία εις βάρους του ιατρικού κλάδου.

Επίσης ο ΠΙΣ ζητά από τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να αποδίδονται οι συντάξεις εντός εννέα μηνών από την ημερομηνία συνταξιοδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ